Audi a6 2001, nefunkční klima a ventilátory na chladič.

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Audi a6 2001, nefunkční klima a ventilátory na chladič.

#1 Příspěvek od robo »

Přeji dobrého dne prosím o radu k ventilátorům a klimošce která nefunguje. Když si stoupnu před auto tak ten pravý jede furt, to tak má být? A ten levý stojí. Který k čemu slouží. Jestli je levý pro klimatizaci může být důvod proč klimatizace vůbec nejede? Očekával jsem že když je auto studené že by třeba chvilku klimoška mohla fungovat aby se tak ověřilo že je to jediný problém a důvod nefunkčnosti. Naplnění chladivem proběhlo bez problémů, prý to bylo úplně prázdné, takhle to už koupil kamarád. Relé spíná a elmag spojka na kompresoru taky. Audi jsem nikdy nevlastnil a ani nikdo v okolí a tak o tom vím kulové. Prosím o pomoc a radu jak to celé funguje. Děkuji
Ondra2

#2 Příspěvek od Ondra2 »

má to 2 čidla teploty vody. To co jde do ŘJ (ne do budíků) je vadné. Myslí si to, že máš příloš vysokou teplotu vody a proto nespustí klimu.
robo

#3 Příspěvek od robo »

mohu poprosit o označení čidla a kde ho najdu ?
Ondra2

#4 Příspěvek od Ondra2 »

Je to sorry, já to řešil na starší A6 před několika roky u kámoše. Kontrolka žádná nesvítily, teplotu budíky ukazovaly normálně, ale klima nejela ani po naplnění. Při manuálním sepnutí kompresoru vše chodilo. Našel jsem jedno z čidel někde snad na víčku termostatu buď zkratle, nebo přerušené. Po nahrazení odporem to všechno začalo chodit. Nechal jsem ho s tím, že si má koupit nové čidlo, ale myslím že s tím tak jezdí do teď.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Co rika diagnostika?
robo

#6 Příspěvek od robo »

Majitel vozu na diagnostice byl, nějaká chyba tam byla ale nic o klimatizaci.
robo

#7 Příspěvek od robo »

Má vliv na nefunkčnost klimatizace ten levý ventilátor? Pokud jsem to dobře pochopil tak zapnutí vypnutí se odvíjí od čidla teploty na hadici od chladiče. Ale ať se točí nebo ne s klimou to nemá nic společného, ne? Od přišel s tím že mu někdo řekl že ano. Neznám audi ale dle mého je to blbost. Objednal jsem snímač venkovní teploty, to může být příčina nefungující klimatizace. Umístěn by měl být na straně řidiče někde okolo světla. Je tam prý dost blbý přístup.
passion

#8 Příspěvek od passion »

Tie snímače teploty veľmi neodchádzajú. Skôr hnijú káble k nemu.
witt

#9 Příspěvek od witt »

nemají ty ventilátory náhodou svoji vlastní ŘJ? Kam z nich vedou kabely?
robo

#10 Příspěvek od robo »

Co jsem se dočetl tak ve ventilátoru je řídíci jednotka, nedá se to nedestruktivně rozebrat a nový ventoš stoji kolem 20 000. je tedy tento ventilátor, jeho funkčnost nějak důležitá pro to aby klimatizace fungovala ? Můj názor je že ne.
misocko

#11 Příspěvek od misocko »

neverim tomu ze sa na diagnostike neda zistit preco ta klima nejde
lepsie ako kupovat hocico nahodne
ventilator moze mat vyrazny vplyv na to ci klima pojde alebo nie
treba si stiahnut servisny manual (neverim ze ho niekde nenajdes ak chces) a nasledne podla neho pozriet co ma vplyv a ci to funguje
je mozen ze vrazis 20k za ventilator ktory je v poriadku
Sadra17

#12 Příspěvek od Sadra17 »

robo píše:Majitel vozu na diagnostice byl, nějaká chyba tam byla ale nic o klimatizaci.

diagnostika ale nejni jenom o vyčtení chyb :roll: je to i o kontrole dat z čidel atd...
robo

#13 Příspěvek od robo »

Sehnal jsem knížku jak na to a v sekci klimatizace je viz obrázek. Podle druhého screenshot píšou o teplotě vody a teplotním spínači. A to je ten co nechce makat. S klimou nebude mít nic společného. A nikdo ho kupovat nový či bezhlavě shanět po vrakáči nebude. Auto je z roku 2001, stará kára tak jako vozový park v ČR :D
Diagnostika, seznam chyb, nehlásila žádné vadné čidlo, jen problém s abs a to se ví proč a co s tím. Jinak podle diagnostiky je vše ok. Diagnostika je fajn věc ale u starších aut se spoléhat jen na tento zdroj je blbost protože se tam vše nezapíše. Jinak to bude u auta se stářím třeba 2let. Tam už je elektrifikace na trochu jiné úrovni.
Přílohy
popis.jpg
popis.jpg
ventilátor.jpg
ventilátor.jpg
witt

#14 Příspěvek od witt »

Neumíš diagnostiku používat - výpis závad je jen jedna z funkcí. V bloku hodnot se dá vyčíst, co nejrůznější čidla hlásí a třeba jaké vstupní údaje do té klimy lezou, co si klima "myslí". Pak se dá zjistit, kde je chyba.

V ElsaWinu se nějaké smysluplnější údaje najít nedají? Tahle stará auta měla diagnostiku v manuálech celkem podrobně popsanou.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“