Router blokuje některé webové stránky.
Moderátor: Moderátoři
Router blokuje některé webové stránky.
Po výměně za router s poodporou IP v.6 chodí vše.
S IP6 bych to nespojoval. Pokud poskytovatel připojení umožňuje IP4, musí to fungovat. Já mám IP6 protokol zakázaný přímo na PC a dostanu se všude.
To xsc: znovunastavení je dosti pracné, je na tom také WiFi a VOIP. tuto možnost si nechávám v záloze. Hledám nejprve jednodušší možnosti. Jen tak na okraj, nikdy jsem žádné nežádoucí přesměrování nezpozoroval, někdy to blokování nastává až při dalším adresování v daném webu. Např. https://www.metopera.org/ naběhne normálně, ale nepřepojí se do streamu (https://metoperafree.brightcove.services/), do jiných adres se přepne bez problémů.
-
petrfilipi
ping www.ebay.com
tracert www.ebay.com
PF
tracert urcite taky pomuze - uvidis, kterym prvkem to neprojde.
Urcite bych zkusil update na posledni verzi, muze tam byt klidne bug. Zkus povypinat QoS a firewall.
Niektoré nastavenia nie sú prístupné vo webovom rozhraní.
Každý router má možnosť zálohovať nastavenia do súboru a nahrať nastavenia zo súboru. Ak by si mal nastavovať desiatky routerov, tak to inak ani nejde.jjilek píše:znovunastavení je dosti pracné, je na tom také WiFi a VOIP. tuto možnost si nechávám v záloze.
- pocitujlasku
xsc píše:Pokud to nikdo nenastavoval záměrně, může být i napadený - breberka přesměrovává známé weby přes sebe, aby sledovala komunikaci nebo podvrhla svůj web. Nyní už byl její server odstaven, tak to nefunguje. Je potřeba to vyresetovat do továrního nastavení a ideálně napálit poslední FW.
Tak jsem tedy tento router odvezl domů a připojil jej k jinému providerovi. Očekával bych pode této úvahy stejné problémy, ale omyl. Router u jiného providera funguje bez problémů na všechny adresy.
Souhrn: mám dva stejné routery, které u jednoho providera fungují oba bez problémů. U druhého providera funguje jen jeden, druhý blokuje některé adresy.
Ten problematický má novější FW.
Příkladem je, že se nepřipojím např. k ebay.com.
Kód: Vybrat vše
nslookup ebay.com
vs.
nslookup ebay.com 8.8.8.8
nebo
nslookup ebay.com 1.1.1.1