Prosím o identifikaci relé
Moderátor: Moderátoři
Prosím o identifikaci relé
nevěděl by prosím někdo, jaké má označení relé na obrázku?
Cívka by měla být na 12V a přes kontakty, aby bylo minimálně 20A a klidně i více to už je jedno. Nemůžu nikde žádné takové najít.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak lze i přes "relé 25A 12V 2CO"
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Podle vyhledavani mi to vzdy ukazuje rele, ktera maji dole 4 nebo 5 kontaktu 2pro civku a 2 nebo 3prepinaci coz je nepouzitelne, kdyz tam podle schema museji byt celkem 4kontakty na propojeni.
Napeti pres to bude 10 az 50V max. a 5 az 20A
Problém vidím v tom, že to tvoje schema je neúplné. Vzhledem k tomu, čím se zabýváš tady, bych si tipnul, že ty dva vývody v nesepnutém stavu, směřující vpravo:
Pokud tomu tak je, pak stačí konfigurace dvojitého spínacího kontaktu, na jedné straně propojeného (konfigurace "U"), kterými automobilová relé disponují.
edit: Teď jsem to popletl. Ty vývody vpravo jsou pro tu přídavnou baterku 40V, viď? V tom případě je nutné, aby relé mělo dva přepínací kontakty.
- hajeklubos
Nejlepší by bylo, kdyby tam bylo jedno relé s jednou cívkou a fungovalo jako ty dvě, ale takové hádám neexistuje, tak alespoň to řešit 2relé.
- hajeklubos
tímto schematem, jak jak upozorňují kluci nahoře, jsi měl začít. Z letmého pohledu jde o řazení baterií paralelně a do série. (rychlost DC motoru????)Protože ti to patrně odešlo je jasné, že někdo špatně dimenzoval.(možná záměr) Protože je přítomno napětí 36V, tak je to schopné snadno tahat oblouk a relé je opálené co by dup. Jestli to chceš opravit aby to chodilo spolehlivě, doporučuji. 4ks autorelat 60A( baterie dá při rozběhu pěkné proudy) a přes všechny kontakty C 0.47M/400V. Každá baterie svojí pojistku. Vejdeš se tak do 600Kč. Možná tady kluci vymyslí lepší způsob zhášení oblouku (tady nejsem žádný expert). A vo vo tom to je, jak říkal jistý komik.
jiri255 píše:...abych mohl nabíjet 12V nabíječkou, protože 36V nemám ani ji mít nechci byla by mě k ničemu na nic bych ji nepoužil.
Možná pořízení nabíječky na tohle napětí (případně na nabíjecí proud) by bylo jednodušší než si hrát s relátky na velké proudy.
- hajeklubos
ale nabíječka očekává protinapětí tak do 14V a dostane 36V??????. Tak, že to relé tam bylo z tohoto důvodu. Co teď. Ještě k proudovému dimenzování. Nevěřím, že když je např. na relé In 20A že ho trvale a dlouhodobě udrží(je to CHINA), proto vždy jdu "vejš" těch pár korun za silnější mě nevytrhne.