No právě že nemusí být zase tolik výkonný. U těch MWT má "jen" 10 nebo 20W přestože je na něm v daným okamžiku tepelná ztráta třeba i 200W protože on to dokáže krátkodobě absorbovat. Podstatný je jak píše Sendy, ten stykač musí fungovat na 110% jinak se to celý rozletí na kusy a doslova to shoří!!
dobrá tedy vyzkoušíme to. Mám tu jeden ten modul. Proudový náraz by byl vyřešen ale co přepětí.. ale myslím že v tomto případě to přepětím nebude ,je to hned vedle trafa a je tam stálé napětí 230
patron píše:Souhlasím máte pravdu.Mám ale zátěž až 1500W ten odpor by musel být hodně výkonný a musel by přežít i zkrat. .
Stačila by topná špirála okolo 1000W, doplnená prípadne o tepelnú poistku proti prehriatiu v prípade preťaženia, prípadne celý starší fén na vlasy s takýmto príkonom. A máš to aj s poistkou a chladením.
Stačila by topná špirála okolo 1000W, doplnená prípadne o tepelnú poistku proti prehriatiu v prípade preťaženia, prípadne celý starší fén na vlasy s takýmto príkonom. A máš to aj s poistkou a chladením.
Ten fén není špatný nápad. Ani by nemusel jet trvale (po překlenutí spirály se může ventilátor vypnout a je klid).
Kedysi som riešil problém s "bielymi" žiarovkami. Novú som zapojil, blikla, baňka sa zafarbila do biela. Iné kusy vydržali max. 2 týždne a potom vznikli z nich mliečne. Keď som si novú žiarovku bližšie obzrel, mala prasknutý sklenený izolátor. Tadiaľ hneď alebo časom vnikol vzduch a bolo po nej. Problém sa vyriešil tak, že som prestal kupovať žiarovky TESLA.
Žiarovky Osram a Philips ma zatiaľ nesklamali.
Naposledy upravil(a) Devo70 dne 29 led 2008, 22:16, celkem upraveno 1 x.
Devo70 píše:Kedysi som riešil problém s "bielymi" žiarovkami. Novú som zapojil, blikla, baňka sa zafarbila do biela. Nové kusy vydržali max. 2 týždne a potom vznikli z nich mliečne. Keď som si novú žiarovku bližšie obzrel, mala prasknutý sklenený izolátor. Tadiaľ hneď alebo časom vnikol vzduch a bolo po nej. Problém sa vyriešil tak, že som prestal kupovať žiarovky TESLA.
Žiarovky Osram a Philips ma zatiaľ nesklamali.
Podobnú skúsenosť ako ty s TESLOU som mal aj ja so žiarovkami GE General Electric predávané v hypermarketoch, predávaných po 10kusov za 99,-Sk. Ich životnosť bola cca. týždeň...
Pracoval jsem v kině, v sále a okolo bylo cca 80 žárovek napojených rovnoměrně na tři fáze... Bylo to přes stmívač a vzhledem k soft startu praskla tak jedna za půl roku. A žárovky to byly snad nejlevnější co se vyrábí Jó, když bouchne xenon v promítačce, to je jiný kafe
no_-_name píše:Pracoval jsem v kině, v sále a okolo bylo cca 80 žárovek napojených rovnoměrně na tři fáze... Bylo to přes stmívač a vzhledem k soft startu praskla tak jedna za půl roku. A žárovky to byly snad nejlevnější co se vyrábí Jó, když bouchne xenon v promítačce, to je jiný kafe
Tiež si zametal a vysával rozbité sklo z výbojky 4kW a zrkadla? Ale najväčší humus je aj tak z odlúpaných kúskov pokovenia zrkadla. Dokáže to robiť aj slušné skraty...
Ahoj,nevím kde je ten lustr zapojený,ale jesli je to v průmyslovém objektu,tak mne napadla jedna věc.Nezapojil náhodou nějaký umělec ten lustr na 3fáze a nezapojil ty žárovky v lustru do hvězdy? Psal jsi myslím,že tam máš 7kusů žárovek a to by byla ta hvězda nevyvážená.Nenadávejte mi prosím,je to jen nápad.