Cena oleje ve značkových servisech
Moderátor: Moderátoři
- Bastlfanda
- Bastlfanda
Btw. Je tu x dalsich variant a spousta slecen je na drsnaky, takze kdyz za nejakou takovou prijdes a reknes "Nechci se chlubit, ale prijel jsem vlakem.", mas ji jednou nohou v posteli... 😁😂🤣
A kutilmile - nelituju tě
Špatné je podle mě to, že někteří tomu vůbec nerozumí, auto mají stejně jen na zvětšování svého ega (a péra) a kecají o tom, že automechanik to umí lépe.
A vůbec nejlepší jsou ty slinty o režiích autoservisů atd. atd. To jsou asi ti, co se nikdy nemuseli živit vlastní prací. V případě výměny motorového oleje a filtru a práce k tomu se totiž počítá cena za výsledek a ne za to, jaké křeslo má šéf autoservisu. To by někteří chtěli asi uklízečce platit i zlatem, protože má vysokou školu?
- Bastlfanda
Samotnýmu se mi nelíbí praxe k jaký jsou autoservisy tlačený, ale bohužel nejvíc právě "poptávkou"/zákazníkama...
p32: Však si to dělej sám a řeš si případný reklamace sám a za zhruba pětistovku to ve VOC seženeš max.na nějakej menší motor, ale nemůžeš s např.8L náplně čekat, že seženeš olej daný specifikace i s filtrem zhruba za pětikilo, to bys byl hodně naivní a přímo si říkal o to, aby s tebou onen e-shop vy*ebal. 😉
Slinty říkáš? Jasně, kolikrát platíš vedení zdaleka nejen sesle, ale pokud máš aspoň ahnung o tom, co vše do takový normohodiny musiš započítat, děláš-li to na profi úrovni(a nemálo z toho je i pro ba-bitche a spol. a to nejen co do "superhrubých" personálních nákladů, ale ve finále i z těch energií, atd.atd.atd.), pak je slint spíš to, co píšeš ty...
- Bastlfanda
Bastlfanda píše:p32: Však si to dělej sám a řeš si případný reklamace sám a za zhruba pětistovku to ve VOC seženeš max.na nějakej menší motor, ale nemůžeš s např.8L náplně čekat, že seženeš olej daný specifikace i s filtrem zhruba za pětikilo, to bys byl hodně naivní a přímo si říkal o to, aby s tebou onen e-shop vy*ebal. 😉
Slinty říkáš? Jasně, kolikrát platíš vedení zdaleka nejen sesle, ale pokud máš aspoň ahnung o tom, co vše do takový normohodiny musiš započítat, děláš-li to na profi úrovni(a nemálo z toho je i pro ba-bitche a spol. a to nejen co do "superhrubých" personálních nákladů, ale ve finále i z těch energií, atd.atd.atd.), pak je slint spíš to, co píšeš ty...
Tak si představ, že jsem neměl ještě ani jedinou reklamaci.
O ekonomice normohodin mi tady nepiš takové nesmysly. Platí se za odvedenou práci a materiál práci a ne za to, jestli má uklízečka vysokou školu. Ale jak jsem četl dál, tak je zbytečné se k tomu vyjadřovat, když tomu fakt nerozumíš. A proč do toho pleteš politiku? Skoč si zpět na FB.
- Bastlfanda
Jinak jsi trapný s tím, že olej musíš mít přes nějakou čorku nebo pajc popř."jen" daňovej únik (jak jsi sobě psal). Zamysli se nad sebou a neraď, když tomu nerozumíš. Opravdu by sis ho mohl koupit za slušnou cenu, ale to bys u toho musel dělat a ne to flikovat max. někde v garáži. Už jsem si vzpomněl, takovým se prý říká garážníci.
Jednoduše nechám jedno auto na dvoře blafat na volnoběh NEŽ DRUHÝ VYMĚNÍM. Obvyklá volnoběžná spotřeba je u aut pod 2 litry obsahu 0,6 až 0,8 litru za hodinu, u větších většinou nepřesahuje litr. Dvacet minut volnoběhu nikoho nezruinuje. Pokud mám zákoše ne veřtatě, pošlu ho auto protáhnout někde po rychlostce nebo dlouhým táhlým kopcem, případně serpentýnama - a hned jak dojede ho beru na hever/jámu. Na tom není žádný extra know-how, to je prostě jen o tom umět u práce přemejšlet.Bastlfanda píše:EKKAR: No tak jestli ty zvládneš v -15°C důkladně nechat zahřát motor, nechat vykapat olej a i s vyjetím/najetím na dílnu provést výměnu(byť jen oleje a jen olej.filtru) za 20 minut, budeš asi jedinej na světě a myslím, že jakejkoliv servis ti bude trhat ruce za tvé know-how. ... Samotnýmu se mi nelíbí praxe k jaký jsou autoservisy tlačený, ale bohužel nejvíc právě "poptávkou"/zákazníkama...
p32: Však si to dělej sám a řeš si případný reklamace sám a za zhruba pětistovku to ve VOC seženeš max.na nějakej menší motor, ale nemůžeš s např.8L náplně čekat, že seženeš olej daný specifikace i s filtrem zhruba za pětikilo, to bys byl hodně naivní a přímo si říkal o to, aby s tebou onen e-shop vy*ebal. 😉
A s 8 litrovou náplní je to stejný jako se 4 litrovou - prostě nechápu, jak může servis mně jako zákazníkovi účtovat litr másla tři až pět stovek, když to samý máslo já koupím ve značkový í-šopě za 125 - 130 kaček za litr - a oni ten samej štof nakupujou v tom samým šopu ve velkým s marží za VOC po 50,- kačkách litr v sudu. Z toho je jasně vidět, že marže 50-70 kaček na litru se jim zdá málo. Hnal bych je sviňským krokem, hajzly nenažraný.
A kutilmile - nelituju tě