Mereni netesnosti konstrukci

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

Mereni netesnosti konstrukci

#1 Příspěvek od termit256 »

Nekde v TV jsem videl, jak chlapik chodil s merakem kterym zjistoval kudy do baraku tahne a nasledne navrhoval opravy ktere tomu zamezi.

Mate predstavu cim to merit? Myslenka je takova, ze zacpu vydechy rovnotlakeho vetrani, takze se vzduch bude z objektu jen odsavat a budu merit kolem oken apod jestli netahne.
Nasel jsem napriklad tento "hot wire anemometr" ktery meri rychlost proudeni vzduchu s rozlisenim 1mm/sec. Bude to pro muj ucel stacit, nebo se tohle meri necim uplne jinym? Pristroj neni nejak silene drahy, ale pokud to nepujde, bude mi ta vec uplne k nicemu. Rychlost vetru merit nepotrebuju ani nikdy nebudu.

https://www.aliexpress.com/item/3264938 ... web201603_
jova1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jova1 »

A co použít obyčejnou cigaretu, nebo nějaké čoudítko?
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

To se da pouzit jen u kolmych sten, protoze kour musi jit rovne nahoru. nezmeris nic u podlahy, stropu, podkrovi, ve vyklencich, skvirach, apod.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jova1 »

Tak to si budeš muset něco takového postavit sám, pár konstrukcí už v AR vyšla, třeba v AR 5/2010 to máš i s tišťákem.
MiraSt

#5 Příspěvek od MiraSt »

I plamínkem svíčky by to šlo.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

jova1 píše:Tak to si budeš muset něco takového postavit sám, pár konstrukcí už v AR vyšla, třeba v AR 5/2010 to máš i s tišťákem.

Uz jsem to za jinym ucelem kdysi zkousel stavit s vlaknem zarovky, ale moc valne vysledky to nemelo.
Mi nejde ani tak o ty prachy, ale jestli je tento pristroj pro muj ucel vubec pouzitelny, nebo to borci meri necim jinym.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

MiraSt píše:I plamínkem svíčky by to šlo.

V drevenem podkrovi plnem prachu a pavucin idealni...
Sandal

#8 Příspěvek od Sandal »

Nemyslim si, že takhle brutálně utemovávat barák je dobrý krok. Pak ti v místnosti ani nejdou zavřít dveře. Pak budeš větrat jako blázen, takže to ztrácí smysl. Mám to takhle a je to akorát pro zlost. Mám hodně vysokej radon v podloží a musím to tak mít. Když vypadnu z baráku na celej den a nevětrá se a přijdu domů tak se tam nedá dejchat. Chtělo by to rekuperaci :lol:
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Jo, ja mam rekuperaci. Prave proto jsem psal, ze bych zacpal foukani vzduchu dovnitr a nechal jen odtah a tim merakem sledoval odkud se vzduch nasava.
Rekuperaci, klimatizaci, topeni, zvlhcovani... si zapnu jednoduse jednim tuknutim na mobil, kdyz jsem dlouho pryc.
Sandal

#10 Příspěvek od Sandal »

Tož to jo :wink:
MiraSt

#11 Příspěvek od MiraSt »

Tak snad vím co dělám. Nebo mám napsat podrobnosti jakože kýbl vody sebou? Snad tu svíčku mám v ruce a pod dohledem!! Hmm.. :?
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
termit256

#12 Příspěvek od termit256 »

Ja myslel ze s tou svickou to bylo mysleno jako vtip. Svicka je nepouzitelna ze stejnych duvodu jako cigaro, jako bonus se vsechno nad ni ocadi a opali. Mam desitky stresnich oken ktere jsou jak uz to tak byva v sikmine, tak leda ze bych chtel nejakou formu historicke patiny na ne :-)
MiraSt

#13 Příspěvek od MiraSt »

Tak ještě jednou se k tomu vyjádřím. Není to až tak úplně vtip. Vem si třeba čajovou svíčku a opatrně ji někde přikládej. Počkej až se uklidní průvan co jsi způsobil svým pohybem a uvidíš jak je to citlivé. A nezmiňuju se o tom, že ti stačí malinký plamínek a jiné bezpečnostní samozřejmosti. Myslím si, že zadavatel téma neni imbecil a ví co dokáže oheň. Jiným to samozřejmě neradím když neví co to je oheň. Tak hezký den.
termit256

#14 Příspěvek od termit256 »

To je fakt blbost, nechci mit steny a ramy oken ocazene od svicky.
Artaban001

#15 Příspěvek od Artaban001 »

Nějaká varianta funguje s ventilátorem napasovaným na futra vstupních dveří. Do baráku Ti natlačí mírný přetlak a pak nejspíš nějakým ultrazvukovým detektorem proudění, který funguje podobně, jako ty v jeskyních snímají úniky skrz spáry, nebo nezatěsněné průchody elektroinstalace. Po ukončení testu je větrák odstraněn.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“