Při úklidu jsem ho vzal že se na něj podívám a koukám, pod ním louže oleje a na plastovým futrálu olej navzlínal až do poloviny výšky.
Rozebral jsem futrál, sundal hlavu venilků. Všechny vodní kanálky byly plný nějakýho bílýho sajrajtu jako kdyby v tom byla silikonová vazelína. Když to uschlo tak z toho byl prášek. Vše jsem mechanicky vyčistil a přemýšlím zda to nevyvařit v Calgonu nebo v octu.
Netuším, co je to za sajrajt, jestli vodní kámen a nebo nějakej produkt oxidace tělesa pumpy. Je to celokov z Hitlerovy mosazi, asi zinkal. Zátky na ventilkách jsou mosazný.
Pak jsem rozebral převodovku. Na hřídeli motoru je nakloněná plocha s axiálním kuličkovým ložiskem, který při rotaci postupně tlačí na tři písty umístěný po 120 stupních. Olej je čirý, takže voda kolem pístů neprochází. Písty přidřený nejsou, ventilky zavírají, možná jsou trochu "vyploškovaný" tedy asi ztvrdlý o-kroužky.
Nakonec jsem rozebral elektromotor a ten měl mezi plechovým statorem a chladícím pláštěm asi frťan oleje. Vinutí a rotor umaštěný nebylo. Olej vytékal spárou mezi střední chladící částí motoru a víky motoru.
Vypadá to že je něco s těsněním hřídele mezi motorem a převodovkou. Ze strany převodovky je ložisko 6302 2RS. To asi olej neutěsní, vypadá to, že za ním je ještě simering ale bez lisu to nejde rozebrat.
Ale je to divný, tohle nemůže mít příčinu proč přestala myčka stříkat... Nic dalšího jsem na tom nenašel.
Máte prosím někdo s opravama těhle potvor nějaký zkušenosti?
Díky!