Vysokotlakej čistič

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#16 Příspěvek od Zaky »

Ventilkům se nadává pressure washer check valve. Záleží, jaký máš průměr, v mé wapce je to 10 mm. O kroužky bych vyměnil, kdybych je měl, nejde o cenu, ale o čas nutný k výletu do prodejny. Vzhledem k tomu, že nic neteče, další demontáž se neplánuje. Výroba nerezového dílu je jasně nerentabilní bez ohledu na článek s dalšími díly. Navic k tomu není důvod, ten bílý humus není příčinou nefunkčnosti wapky. Jak píšeš, máš to rozsypané nějak po všech stránkách, já měl pryč jen ty ventilky, jinak je wapka celkově v pohodě.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Konečně jsem se dostal ke kámošovi na lis aby se vymáčklo ložisko a simering z motoru. Poprvé se nepodařilo, byla obava že praskne víko motoru. Tak jsem doma na soustruhu vykrouhal podložku tl 22 mm s proříznutím pro hřídel na podepření víka přímo v místě domku a pak šla hřídel za solidního skřípání ven z ložiska. Samo ložisko šlo z víka celkem lehce.
Překvapil mě ale simering, co byl za ložiskem. Venek 30 mm vnitřek 20 mm, šířka 9 mm. Je dvoubřitý (tedy s prachovkou) a není v něm stahovací pružinka. Když přejedu nehtem, tak na jednom břitu je grotík či drážka. Mezi ložiskem a simeringem byla kupa černýho maglajzu, olej v převodovce asi naleptává materiál simeringu. Divný, perbutan by měl olej dlouhodobě odolávat.
Horší je, že jsem ten simering v žádným katalogu, co mám, zatím nenašel. Rubena dělá nejširší 8 mm ale není dvoubřitý.
V Elotechnic mají tenhle rozměr v šířce 4,5 mm dokonce dvoubřitý. Co tam dát dvě za sebou?
Dávat ho vysoustružit do Ekonomusu se mi moc nechce, stojí to dardu.
Nemáte prosím někdo nějakej lepší katalog od výrobce, co tu má zastoupení aby se to dalo vůbec sehnat?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#18 Příspěvek od termit256 »

vladodyno

#19 Příspěvek od vladodyno »

Tá cena za dopravu 8O
termit256

#20 Příspěvek od termit256 »

Nebylo to nijak dramaticke, pokud si vzpominam stala doprava ±stejne jako u nas (spis mirne +)
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Ten druhej břit je stejně na dvě věci . Pokud dáš dva , to je alternativa , tak nezapomeň mezi dobře namazat !
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

vladodyno píše:Tá cena za dopravu 8O

No ta cena dopravy je několikrát víc než vlastmí simering. :roll: Ale dík termite za odkaz. Asi zkusím dát dva 4,5 mm za sebou, dokonce je mají u nás ve šroubkárně.
Jirka

termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

To u veci za pajdu bude vzdycky :-)
Ale ty dva by nemely nicemu vadit, pripadne tam nuzes dat podlozku, kdyz mas soustruh.
Zaky

#24 Příspěvek od Zaky »

Taky jsem za dvě gurefa za sebou. Vždyť to celé běží jen sem tam občas a vcelku nic na tom nezávisí, tak to nemusí být nejdokonalejší možné. Moje wapka si už po opravě absolvovala vyčištění veškeré kanalizace v domě, proti čistícímu bowdenu je to o hodně snazší a rychlejší proces.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Když dvě, tak se asi mezi ně musí dát trvalá mazací náplň, jinak by se na sucho u toho simeringu dál od olejový lázně po čase spálila hrana. Něco v tom smyslu ty radil BOBOBO.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“