Kvalitní křovinořez?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#46 Příspěvek od termit256 »

Celeron píše:Brácha před asi 18 lety koupil hodně narychlo křoviňák Gardena...

Znacka Gardena je soucast firmy Husqvarna, jestli je to jen nejaka trochu osizena hobby rada jejich vyrobku, nebo Gardenu koupili pro vykryti segmentu trhhu kde vyrobky samotna Husqarna neprodukovala ale netusim.
dobrman

#47 Příspěvek od dobrman »

z webu Husqvarny
Přílohy
Screenshot_58.jpg
Screenshot_58.jpg
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

Nojo, s podobnejma přelepovačkama jsem se už párkrát setkal. Třeba bourací kladivo Bosch mělo pod nálepkou štítek Scintila SA, Switzerland. Proč to přelepují když je to dcera netuším.
Kámoš koupil přes bazar strojů vrtací korunkovou techniku s výplachem na prostupy skrz beton s názvem nějakýho německýho řetězce alá Bau-cosi a taky se nestačil divit, že to je originál přelepenej německej DUSS.
Němčouři tvrdí, že DUSS produkty jsou lepší než Hilta. U nás to normálně nekoupíš, těžký profi.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Martousek
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Martousek »

Ahojte borci,

Echt Hecht 154 druhý nejsilnější stroj nynější nabídky taky není žádnou výhrou. Spíše hlavolamem. Po půldenním sekání přestal náhle jet. Vše se točí, zadřený není, startuje, jiskru hází, leč kromě divného plafkání nechytne. Kamarád zakoupil nové zapalování, ovšem bez výsledku. Následovala tedy podrobná prohlídka a zjištění, že motor zapaluje v dolní úvrati! Podivné, protočený setrvák na kuželu kliky? Vždyť tam bývá pero a drážka! To se mi naposledy přihodilo na mopedu Stadion, byl málo přitáhnutý setrvák na kuželu. Rozborka ukázala, že setrvák po stažení z kuželu kliky protočený není, ani klínek není střihnutý. Protočení setrváku je tedy vyloučeno. Klika je lisovaná... Žeby byla protočena klika? To je jediná možnost. Podivné ale je, že setrvák s magnetem je pootočen přesně opačně, ale přesně. V momentě, kdy mají pólové nádstavce magnetu míjet blok zapalování a hodit jiskru, je píst přímo v D.Ú. To je přeci pitomost. Setrvák je v pořádku, nejeví pražádní známky protočení na kuželu a z více dílu taktéž není, že by se protočil "v sobě". Klika! Jiná mechanická možnost změny vzájemné polohy není. Rozborka, srovnání s klikou novou, došla z Mukařova od echt Hecht - naprosto shodné. Klika protočená není, je v naprostém pořádku, vzájemné polohy drážky pera a čepu ložiska ojnice jsou shodné. Takto to ale fungovat přece nemohlo!! Následuje pro jistotu rozborka jiného stroje - ano, magneto zapaluje v momentě, kdy pólové nádstavce setrvačníku míjejí jádro cívečky zapalování - jak logické. Hmmm. Napadá mě zásah síly z hůry. Mimochodem je to celé Čína jako Brno.
Nemáte někdo podobné zkušensosti s novodobou technikou?

Od roku 2007, co jsem v Otrokovicích koupil Castor 55DP, stroj spotřeboval mnoho benzínu, mnoho struny, poškubal mnoho plotů, pobil mnoho zeleně, ba i pcháčí, ale ten těžkej Ital je doslova k neutahání. Pátral jsem po něm, přestal se vyrábět v roce 2009, následovala značka Alpina s disajnovými úpravami, bo původní tvar už asi neprodával, následně už s neshodnými díly s dosavadní řadou, ba i tvary pokračovala značka Stiga, a to až do dnes.
Inovované tvary asi prodávají. Když pominu že mám na rameni nejzarytější exemplář Angry Birds, tak je mi to celkem fuk, musí to ale fungovat. A tak je to se vším, funkčnost není na prvním místě. Na něm se nalézá množství prodaných kusů. Vše nafotím a podložím snímky.
Máte někdo řešení onoho rébusu Echt Hecht? Napadá vás něco?
masar

#50 Příspěvek od masar »

Opačně nasadit setrvačník asi nelze. Ale jinak bývá většinou na vině lidský faktor.
:wink:
Celeron

#51 Příspěvek od Celeron »

Sežeň někoho, kdo má šťouchačku a dej si vyšťouchat drážku do setrváku na druhý straně. :) Pokud je setrvák s hliníkovým jádrem, tak to jde vyšťouchat i posuvem na soustruhu.
Jirka

Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Behemot »

Honda furt Honduje, pravda, co sem tam pákrát nechal bencin delší dobu, tak pak třeba nechytá na druhý škubnutí, ale až na čtvrtý-pátý - ale nijak víc se to nezhoršilo a nezhoršuje. Teď zkouším 95ku s VIFem, esli má ai ty proklamovaný konzervační účinky vůči byjosračkám.

Vobčas teda mi příde, že na vysokej/hutnej sajrajt s dlouhou strunou trochu dochází síla, je potřeba udržovat disk relativně čistej, ať tam není odpor (hlavně nekterý traviny se umí namotat a hodně to brzdit). Přemejšlel sem, jak často je dobrý vyndat hřídel, vyčistit to a natlačit do toho novou vazelínu? U toho mýho použití půltucetkrát do roka to má vůbec smysl? A možná bych měl po tech pěti letech už rozdělat ten převod co je dóle a dát tam čerstvou, nejsem si jistej, esli sem to ve třech letech nakonec rozdělávat a tlačil tam vazelínu, nebo sem to nakonec nedělal. Tam se jednou za čas mazivo dodat má, to mám pocit bylo snad ai v maňálu. Jinak volej měním pravidelně jak říkali dvakrát ročně, pokaždý z toho teče naprosto čistej, jak novej, holt minimální nájezd. Ale ty dvě decky neřeším…
Martousek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Martousek »

Jak může lidský faktor prostým užíváním navzájem protočit vnitřními součástmi vzájemně slisovaného stroje a setrvačníkem unášeného kuželem a jištěného perem, aniž by to bylo po rozborce patrné? Když se na mašině protočí na dvojkolí obruč, je tam patrná špona. Ano, obvykle se nikdy nic samo nepokazí, souhlasím. Pak je tedy ale stroj velmi choulostivý a nejedná se o křovinořez, nýbrž o vyžínač pro anglický trávník. Obrážečku kamarád má, šlo by to upravit drážkou "naproti" původní. Poloha ale musí být přesná. Jakmile se počasí umoudří a bude čas, vše nafotím.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Behemot »

Já teda nechápu, proč kupuješ nejakej přelepenej rejžáckej shit, kterej se (zcela dle očekávání) posere a pak se s tím přídeš montovat do vlákna, kde se vod začátku řešila poptávka po kvalitním stroju.

Ses vyblil tak moc mimo mísu, že to není ani možný, zajímavý, že v žádným z techdle případů jinak hytleraktivní admini NIKDY nekonají :roll: Doufám že tendle bordel přesunou tam, kam to patří (mají na to explicitně vlastní sekcu) - do rejžáckýho šmejdu.
masar

#55 Příspěvek od masar »

Martousek píše:Jak může lidský faktor prostým užíváním navzájem protočit vnitřními součástmi vzájemně slisovaného stroje a setrvačníkem unášeného kuželem a jištěného perem, aniž by to bylo po rozborce patrné?...
Odpovím také otázkou: Jak se může po půhodině bezchybného provozu jiskra objevit v dolní místo v horní úvrati pístu, kdy je magnet na opačné straně od pólových nástavců? To je paranormální jev, na rozdíl od lidského faktoru.
:wink:
Yarda1

#56 Příspěvek od Yarda1 »

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=89730&postdays=0&postorder=asc&start=30
Yarda1 pá červenec 31, 2020 8:00 Já už mám, v pořadí třetí, křovinořez, koupený loni, tentokrát z Kauflandu v akci.

Ten křovinořez ještě pořád seká. Za tu cenu dobrý kup. Samozřejmě, kdybych si tím chtěl vydělávat, sáhnul bych po něčem dražším.

Co se přelepování výrobce týká, může to být kvůli obchodní strategii výrobce. Jednou byl ve firmě obchodní zástupce firmy co koupila českého výrobce stykačů (OEZ Letohrad?) a začala tam vyrábět své stykače (Telemecanique). Údajně pro méně náročné trhy dodává ty stykače levněji pod značkou tuzemského výrobce, může dodat i lejstro, že ty stykače mají stejné vlastnosti jako stejné stykače Telemecanique. Pokud někdo trvá na stykačích Telemecanique, musí za ně zaplatit původní cenu.
Jinde a jindy nám někdo povídal, že když vyvážejí své výrobky někam kde tomu howno rozumějí, otevřou rozvaděč, vidí nápis Siemens - "dobré, bereme", kdyby tam byl nápis Tesla, tak "To neznám a nechci, vyhoďte to".

EDIT: Pravda, byl to Elektropřístroj Písek. Už je to dávno co jsem to slyšel.
Naposledy upravil(a) Yarda1 dne 18 črc 2025, 23:03, celkem upraveno 1 x.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
bu2520

#57 Příspěvek od bu2520 »

Známý, měl s Hechtem stejný problém, ale po třetí záruční opravě mu vrátili peníze. Naopak můj dvorní stromolezec nedá na řetězovou pilu od Hechtu dopustit, protože je lehká a spolehlivě mu už mnoho let funguje. Zřejmě je to něco podobného jako Parkside , kdy ty první kousky jsou vcelku v pohodě, ale ta druhovýroba už za moc nestojí.
Sám jsem dlouhou dobu používal Oleomac Spartu 250 spíš jako strunovku, ale než se mi podařila nastartovat, měl jsem ruku vytahanou jako opice, jak se ohřál tak už fungoval bez problémů. Teď mám bateriovku Makitu a udělá stejnou práci. Ovšem nekosím s tím vysokou trávu, jen obsíkám kam se nedostane sekačka.
Celeron

#58 Příspěvek od Celeron »

Co vím, tak Telemecanique koupil někdy po roce 1995 Elektropřístroj Písek. V roce 2009 Telemecanique koupil Schneider. Ten má nyní v Písku fabriku velkou jako kráva.
OEZ Letohrad vlastní od roku 2007 Siemens.
Tak nevím, jak by Telemecanique mohl něco kupovat, když už 15 let neexistuje.
Telemecanique vyráběl v Písku třeba stykače EP1C ale ty už se dají koupit jen ve výprodeji. Naštěstí Schneider vyrábí rozměrový náhrady.
Jirka

ransom

#59 Příspěvek od ransom »

Mně by v souvislosti s tématem vlákna potěšil tip na přesnou ostřelovací malorážku s optikou a s energií střely dostatečnou ke spolehlivému a trvalému zastavení pohonu motorového křovinořezu na vzdálenost do 150m.
Kolem naší chaty je poměrně hodně pozemků, a několik hodin DENNĚ posloucháme "hééén-hen-hen-hen-héén-henhééééén..."
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
rampage

#60 Příspěvek od rampage »

Toť ČZ 455ka v .22LR, už ju mám nejaký ten piatok. Do 50m jednou dierou, ale nad 100 už dvadsaťdvojku zvykne zanášať. Krovinorez to na stopäťdesiat metrov neprestrelí; tam malorážku nechceš - aspoň niečo v ráži tzv. stredného balistického výkonu. Niečo v .223, prípadne dnes populárnom 6,5 Creed, ap.

Jedine sa odsťahovať do paneláku, kde zase hluk cinkulárov, píl a kosačiek vystrieda štekot prachoviek s napoleonským komplexom. Tie nie že by toto neumlčalo, ale budeš si musieť nachystať zubnú kefku do chládku. Ba čo viac, až by sa to prevalilo do médií, hneď by pre teba žiadali znovuobnovenie aspoň trestu smrti - a všetkým ostatným s papiermi, ďalšie regule, nariadenia, kontroly a testy. Lose-lose situation.
Přílohy
1.jpg
1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“