O starých televizích
Moderátor: Moderátoři
konosuke píše:měl jsem, viděl přímozesílující model Tesla 4001A (pro VHF K1)...
Taky jsem měl tři kousky 4001A, z nich jsem dal dohromady dva hrající. Ale na televizi se nedalo koukat, překážely, tak jsem je dal na půdu a občas je zapnul, aby nezapomněly běhat. Jeden z nich kdysi (před rokem 1960) měl i tu čočku, ale nezachovala se. Obě televize tam na té půdě zůstaly, když jsme dům prodali (včetně Ametysta s vyšeptalou obrazovkou).
Ale, co je hlavní: to, co má wofo, není 4001A, ale 4002A, protože tam je i rádio.
známější a rozšířen za takových 114-140 tehdejších rublů k pořízení byl na zájezdu do CCCP (nebo dovezli
druzja tankisty zrovna jak TV šilelis nebo ponorné čerpadlo malyš)
Ale, co je hlavní: to, co má wofo, není 4001A, ale 4002A, protože tam je i rádio.
Pravdu díš, ta 4001 leží na půdě připravena na renovačku, foto je z balíku označené 4001+4002.
Ale nejdřív musím zprovoznit ještě další skvost a to Akvarel....škoda,že má mrtvou obrazovku, no nic, půjde do něj obrazovka z jednoho z mnoha Mánesů co mám...
Já protože chci být autentický krmím tyto staré telky jen černobílým signálem bez barevné složky a teletextu...
Celeron píše:Není tady náhodou někdo z rozvodny Opočinek? Jednou jsem tam byl a v místnosti před ředitelnou měli v chodu "barevnou" 4001.
By mě zajímalo, co to do ní nacpali vzhledem k velikosti obrazovky.
Brrr, tomu se říká vraždění neviňátek, ale někomu se toto retro možná líbí...
ponorné tlakové čerpadlo malyš, to byl po revolucii (1989) hit,
každej záhradkář v dosahu sítě 220V chtěl mít, tahali jsme z tržnice
v nedalekém Cieszynie, náhradní těsnění dávali, dost, stop, vlákno je
o starých TV
Barevnej Mánes měl ale úhlopříčku menší než černobílej, pouze 32 cm. Možná že v tom jsou spíš střeva z barevnýho Brožíka, ten měl úhlopříčku 35 cm.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!