Žárovka 100W
Moderátor: Moderátoři
Nepřekonalo skoro v ničem. I spořivé zářivky umějí rychle nabíhat, ale těm je lepší se vyhnout, protože výrazně vydrží méně. LED osvětlení z podstaty nemůže nahradit obyčejnou žárovku ve světelném spektru, spíše kolikrát škodí očím, což si uvědomují častěji spíše lidé špatně vidící. A psal jsem o OSRAM, protože např. PHILIPS jsou pěkné šmejdy. I mezi spořivými žárovkami je nutné rozlišovat podle výrobce atd.xsc píše:LED osvětlení naopak ty zářivky už překonalo.
Napíšu to tak, že LED osvětlení bych na určitá místa nedával ani zadarmo.
- tomasjedno
Pokud vím, tak od začátku je řeč o náhradě žárovky (přečti si to znovu). LED podsvícení je vždy do modra i když to lidské oko nemusí tak vnímat. Mě jde spíše o to, jak opravdu nahradit normální žárovku s přenosem světla všemi směry a tak, aby se náhrada místo žarovky tam zároveň vešla mechanicky stejně a nečouhala ven. Pokud někdo preferuje LED světla, tak já mu to neberu. Mám ho v koupelně a na WC kam vlastně patří a potom pomocné pásky pod linkou v kuchyni a v předsíni, kde je to napojeno na jističe pro obývák a ložnici. Světlo se spořivkama v předsíni je zase napojeno na okruh kuchyně. Jde tam totiž také o světlo v případě vyhození jističe v nějakém okruhu jedné půlky bytu či druhé půlky bytu.xsc píše:Žárovku ne, ale zářivku, o které byla řeč, bez problémů...p32 píše:LED osvětlení z podstaty nemůže nahradit obyčejnou žárovku ve světelném spektru
Jak jsem ale už psal dříve, tak klasickou žárovku LED nepotřebuji nikde.