Philips 50PFH4009/88 vadné podsvícení
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem jsi dal odkaz na úplně jiný typ a ke všemu s opačnou polaritou.
Řešil jsem výměnu všech v 47" LG (54ks) i s lepením čoček, mám takovou zkušenost, že bych taky už do podobného nešel.
Naopak u blaupunkt sem nenašel pásy, tak sem LED (snad 4x10) vyměnil všechny. Měly polaritu naopak, tak sem jen přepinoval konektor ze zdrojové desky. Tam i ty čočky byly lepené jinak a pohodlněji.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem objednal na Aliexpress.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Poprosil bych zde přítomné odborníky o posouzení mé úvahy zda uvažuji správně. Předem všem moc děkuji.
Těma LED bych hádal tak 200mA - tedy odpor kolem 2R.
Kanály 3 a 4 jsou vyřazeny v souladu s datasheetem. Co zapojení kanálu 2 a Sense 2 (PIN 10) z té fotky není úplně patrné..
Jen odhaduji, že ty LED jsou děleny do dvou sekcí a každou z nich by mohl řídit jeden FET, jenže z toho detailu těch dvou tranzistorů to tak úplně nevypadá.
Budeš muset měřit, kam dojdeš po buzení těch GATE (piny 8 a 11)
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
V příloze dávám fotku propojení IO s tranzistory.
Označeno červeně. Jsou ty gaty spojeny? Z té fotky to není jednoznačné... Pak by byly oba oba Gaty řízené z PINu 8 přes nějaké dlaší smetí (ochrana gate)
Nejsou z druhé strany PCB náhodou nějaké opdory - žlutě vyznačené? To by byly sense... Myslím, že GND je až ta větší plocha. Ale taky tam můžou být nasázené nějaké propojky..
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Takže jestli to dobře chápu tak se proud nastavuje těmi rezistory co jsou zapojeny na elektrodě S tranzistorech ke GND.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Ty nevyužité kanály IO jsou zapojeny přesně jako jsi zde dal schému akorát jsou tam 240kΩ rezistory místo 220kΩ jak máš naznačeno v té schémě ale to na zapojení nic nemění.