S: Katalóg elektroinštalačného materiálu dob minulých

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mihal

S: Katalóg elektroinštalačného materiálu dob minulých

#1 Příspěvek od mihal »

Hľadám ucelený zoznam/katalóg elektroinštalačného materiálu produkcie
ČSR/ČSSR 1935-1990, jedná sa mi teda hlavne o zásuvky a spínače. Základné kódovanie je štvorciferné napr strojček zásuvky 5020, 5517, 5520... spínače 3553, 3559, 3161... Napr ABB pokračuje v zavedenom systéme značenia ale muselo ho prebrať od predchodcu (elektropraga?). Predpokladám že musel existovať nejaký výrobný katalóg. Nemá niekto link/scan?
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

Přehled materiálu od všech výrobců byl v katalogu Elektroodbytu. Ovšem technické údaje jsou omezené, sloužil hlavně pro obchod.

Občas se někde objeví, třeba zde - Katalog elektroodbyt 1971, nebo 1964
Naposledy upravil(a) Achab dne 31 srp 2020, 09:33, celkem upraveno 1 x.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Funguje ještě ten Elektroodbyt? Nevím jak jinde, ale pardubickej Elektroodbyt v Černý za Bory zkrachoval už někdy v letech 1997-98. Peníze, co mi dluží už nikdy neuvidím. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mihal

#4 Příspěvek od mihal »

Ten katalóg elektroodbytu by mohlo byť ono, aspoň pre tie "novšie" komponenty. Teraz ho niekde získať..
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Zkus web Elektroodbyt Teplice.
Ale s tím katalogem, to fakt nevím.
To nebyly typické "katalogy", jako třeba u elektronických součástek, ale spíš soubory typových listů a navíc od každého výrobce samostatně. Něco měla Elektropraga, něco kabelovky, žárovkárny..
Osobně jsem to v ucelené formě nikdy neviděl. Jestli to vůbec existovalo, tak možná neveřejný, třeba pro zásobovače a nákupčí.
mihal

#6 Příspěvek od mihal »

Elektroodbyt Teplice má už len nejaký biedny eshop.
Katalogy čo postol Achab sú dobré vodítko, ale malo to asi mizerný náklad a v okolí môjho dosahu to nenachádzam. Našiel a stiahol som teda aspoň obor č.341 "Kabely a vodiče", to čo by bodlo je obor č.345 spínače, zásuvky, objímky, poistky...
Myslel som či sa tu niekto nemotal v ESČ alebo SEZ a prípadne nemá tip na dostupnú dokumentáciu.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

Nějaké samostatné listy někde mám, ale jen pár typů. V případě zájmu pohledám, ale je to dost práce.
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Katalog nebyl až tak vzácný, měly ho montážní firmy, údržby, zásobovači apod. Dostupný byl přímo u Elektroodbytu, případně u velkoobchodních organizací. Nevydával se každý rok, ale až po větších změnách v sortimentu. Na údržbě jsme měli snad 10 let starý.
VonBahnhof

#9 Příspěvek od VonBahnhof »

mihal

#10 Příspěvek od mihal »

VonBahnhof - ďakujem, až teraz som si to všimol.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“