Trojan:Win32/ DefenseEvasion!rfn

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Brozicek

Trojan:Win32/ DefenseEvasion!rfn

#1 Příspěvek od Brozicek »

Pokusil jsem se instalovat aplikaci "Flvto Youtube Downloader" (neměl jsem to dělat).
Windows defender ihned zachytil "Trojan:Win32/DefenseEvasion!rfn".
Bohužel Windows defender jej neumí ani odstranit, ani dát do karantény. Viz obrázek.
Poradí někdo co s tím?
Program "Flvto Youtube Downloader" jsem ihned odinstaloval, takže není v seznamu nainstalovaných aplikací, ani v program files. Windows defender ale virus považuje stále za aktivní.
Přílohy
2020-08-31_182726.jpg
2020-08-31_182726.jpg
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ten exe subor tam stale je? Ak nie, tak len Defender ukazuje nezmysly - a pretoze subor zmizol, tak s nim nevie nic urobit.

Pouzivaj radsej toto:
https://mrs0m30n3.github.io/youtube-dl-gui/
masar

#3 Příspěvek od masar »

A jest-li tam máš ten soubor C:\Program Files\Flvto Youtube Downloader
\FlvtoYoutubeDownloader.Redesign.exe
ses aspoň podíval?

:wink:
Hejnicek

#4 Příspěvek od Hejnicek »

Bod obnovy vyzkousen?
Brozicek

#5 Příspěvek od Brozicek »

V "Program files" po odinstalování programu "Flvto Youtube Downloader" zcela zmizela složka.
Flvto Youtube Downloader\FlvtoyoutubeDownloader.Redesign.exe

Odinstalování jsem provedl běžným postupem přes "Aplikace a funkce".

Obávám se, aby se někde ten virus po instalaci programu "Flvto Youtube Downloader" dobře neukryl, když ho windows defender považuje stále za aktivní. Takže odinstalování programu pak možná neodstranilo ten "ukrytý virus".
Brozicek

#6 Příspěvek od Brozicek »

Hejnicek píše:Bod obnovy vyzkousen?

Bod obnovy jsem naposledy použil někde u WIN98. O té doby jsem jej nepotřeboval.
Pokouším se najít, kde jsou ty body obnovy ve WIN10 k dispozici a kdy se tam zapsal naposledy bod obnovy. Zdá se, že to bylo 26.8.2020, čili nedávno.
Od té doby jsem nic neinstaloval. Až dnes ten "Flvto Youtube Downloader".
Možná se od té doby nainstalovaly automaticky nějaké aktualizace.

Je šance, že obnovení systému na stav před 26.8. ten problém vyřeší?
Přílohy
2020-08-31_195143.jpg
2020-08-31_195143.jpg
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ziadny problem pravdepodobne neexistuje, len Defender je blby ako tago. Subor je zmazany, preto sa s nim nic neda robit... Uz som sa s tym stretol.

Skus vytvorit ten adresar a aj subor (nakopiruj tam lubovolny subor a premenuj) a potom pozri do Defendera, ci umozni nejaku akciu.
Hejnicek

#8 Příspěvek od Hejnicek »

Pro udelani vseho co je mozne jako prevence Bod obnovy doporucuji.
Mohou byt takto odstraneny zaznamy pro automaticka spousteni.
petrfilipi

#9 Příspěvek od petrfilipi »

Na webových stránkách prakticky všech výrobců antivirového SW je možné stáhnout ISO s aktuální virovou bázi, to vypálit na CD/DVD, nabootovat z něho a nechat projet PC.

PF
vladodyno

#10 Příspěvek od vladodyno »

Brozicek

#11 Příspěvek od Brozicek »

rnbw píše:....Skus vytvorit ten adresar a aj subor (nakopiruj tam lubovolny subor a premenuj) a potom pozri do Defendera, ci umozni nejaku akciu.

To už jsem zkusil dříve. Do složky "Flvto Youtube Downloader", vytvořené v Program files, jsem nakopíroval program "Porovnávač.exe" a pak ho přejmenoval na "FlvtoyoutubeDownloader.Redesign.exe". I po přejmenování se spouští vždy ten Porovnávač.
Akce Windows defender se nemění, přejmenovaný program neumí Odstranit ani dát do Karantény.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Ani povolit nejde?
Brozicek

#13 Příspěvek od Brozicek »

rnbw píše:Ani povolit nejde?

Povolit jde, ale nejsem si jistý, zda mi to povolilo ten přejmenovaný "Porovnávač.exe" na "FlvtoyoutubeDownloader.Redesign.exe", nebo se povolil skutečný virus. Na obrázku je to povolení"nevím čeho"?
Jak to rozeznat?
Po povolení toho "podvodu" se již Windows Defender tváří spokojeně se "zelenou tečkou" místo původní "červené tečky s křížkem".
Přílohy
2020-08-31_203921.jpg
2020-08-31_203921.jpg
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

V principe to nie je virus, ale program, ktory okrem deklarovanej funkcie (stahovac videa) ma aj nejaku vedlajsiu skodlivu. A da sa normalne odinstalovat, co si aj urobil. Videl som ho na jednom notebooku a tiez som ho daval prec (myslim, ze ESETu dokonca ani nevadil).

Povolenie sa tyka suboru, ktoreho plna cesta tam je zobrazena - takze v tvojom pripade uz ten premenovany porovnavac. Povodny skodlivy exe bol odstraneny pri odinstalovani.
Brozicek

#15 Příspěvek od Brozicek »

Dík za užitečnou radu a pomoc s vyřešením toho problému. Asi máš pravdu v tom, že Windows Defender je natvrdlý tím, že si pořád pamatuje nalezený virový problém, i když ten po odinstalaci už neexistuje.

Nyní mi běží ten "On line Eset" podle návrhu kolegy "vladodyno". Spustil jsem rychlý sken. Je asi v polovině po kontrole cca 6400 souborů, a zatím nic neobjevil, a asi už neobjeví.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“