klešťový ampérmetr

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
alda1

klešťový ampérmetr

#1 Příspěvek od alda1 »

prosím měří klešťový ampérmetr i zdánlivý výkon nebo jen činný díky alda
masar

#2 Příspěvek od masar »

Na měření výkonu nebo příkonu jsou wattmetry, ampérmetry měří jen proud. :wink:

edit: přehled klešťových přístrojů, měřících různé veličiny a snad i odpověď na svoji otázku najdeš tady:
http://www.eximus.cz/PDF_katalogy/klest ... je_all.pdf
alda1

#3 Příspěvek od alda1 »

Já jsem si chtěl změřit proud zářivek slyšel jsem že zátěž indukčního charakteru dává jiné ůdaje než ohmická,ale to se asi týče jen tech watmetrů.Do elektriky nedělám jen potřebuji změřit přesný proud tech zářivek na watmetru to ukazuje prej blbě.Mám k dispozici ten klešť.ampermetr,nebo multimetr
mikollar

#4 Příspěvek od mikollar »

ak zmeriaš prúd tečúci do indukčnej (kapacitnej) zataže a vynásobíš to napatím dostaneš zdanlivý výkon S ktorý nieje rovný P (činnému výkonu)
alda1

#5 Příspěvek od alda1 »

Tak ten skutečný proud teda tema měřákama nezměřím ??jak teda postupovat?musel bych asi znát ůčiník tech zářivek co,? :o
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Práve že odmeriaš skutočný prúd. Ale príkon bude závisieť od fázového posunu medzi prúdom a napätím a tak P= U*I*cosFí. Ak chceš vedieť účinník, tak odmeraj príkon, napätie a prúd poznáš a cosFí si vypočítaš.
alda1

#7 Příspěvek od alda1 »

já potřebuju jen ten skutečný proud kvůli jističi.Díky za radu
masar

#8 Příspěvek od masar »

Tak na to můžeš použít právě ten klešťový ampérmetr. Ten měří skutečnou velikost proudu, podle níž navrhneš jistič. Jinak pro světelné okruhy se běžně používají 6A jističe.
alda1

#9 Příspěvek od alda1 »

a na ten účiník ale musím použít nějaký watmetr že? třeba ten levný do zásuvky
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

Veď už to tam máš napísané, aj ako účinník vypočítaš.
jasin

#11 Příspěvek od jasin »

Jakmile budeš mít wattmetr, tak už nemusíš měřit účinník. Wattmetr měří vždy skutečný reálný příkon. Nyní obchoďáky prodávají za pár stovek elektronické wattmetry do zásuvky. Lepší typy měří i účinník, nebo ukazují rovnou cenu spotřebované energie.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
alda1

#12 Příspěvek od alda1 »

To : Jandu kde to mám napsané že vypočítám ůčiník?? Jak mohu ampérmetrem vypočítat účiník .Píšete že ametrem změřím skutečný proud a to mi na výpočet jističe stačí. ale ampermetrem nemohu vypočítat skutečný činný výkon,na to musím znát účiník a kde ho vezmu??
tak na to potřebuju watmetr .ampermetrem změřím např 10Ax230=2300Dál watmetrem který měří skutečný výkon změří 1610w tzn.1610/2300=0,7cosFí pokud to mám blbě opravte mne.díky
jandu

#13 Příspěvek od jandu »

No predsa tu! Upravením vzorca vypočítaš cosFí.

cosFí=P/U*I

P odmeriaš watmetrom, U a I voltmetrom a ampermetrom a máš to!

jandu píše:Práve že odmeriaš skutočný prúd. Ale príkon bude závisieť od fázového posunu medzi prúdom a napätím a tak P= U*I*cosFí. Ak chceš vedieť účinník, tak odmeraj príkon, napätie a prúd poznáš a cosFí si vypočítaš.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“