Mikrovlnka Siemens - oprava

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

Mikrovlnka Siemens - oprava

#1 Příspěvek od sr71 »

Řeším opravu starší mikrovlnky (s digitálním ovládáním), kde byla závada v ovládací desce - vadné elyty takže to ovládání prakticky nefungovalo). Po výměně elytů MT funguje/ohřívá, ale je tam nějaký záhadný problém s motorkem otáčení talíře - talíř se většinou neroztočí, ale pokud motorek vymontuji tak tak se mi nepodařilo nasimulovat aby netočil, ale po namontování, když netočí, jsem si všiml že někdy cuká lehce na obě strany aniž by se roztočil (problém s napájením toho motorku bych vyloučil, zajímalo by mě ale co tohle v motorku může způsobovat)
Druhá věc která mě zaskočila je že jsem při zkušebním ohřevu jednou zkusil ukončit ohřev otevřením dvířek (vím že by se to asi moc nemělo, někde tady na foru se psalo že je tím více namáhán některý z koncáků) a to vyhodilo trubičkovou pojistku na vstupu napájení MT + předřazený jistič + hlavní domovní jistič, proč?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Motorcek vymenit. Su tam plastove ozubene kolieska a asi tam bude nejaky mechanicky problem (nieco zlomene, prasknute, zodrate).

Nedavno som menil krokovy motorcek v klimatizacii na otvaranie vyduchu. Ked som povodny rozobral, plastove prevody vyzerali OK. Ale v zatazi to uz nefungovalo - preskakovalo.

Spinace su tam dva - jeden vypinaci a druhy skratovaci. Ten vypinaci by mal reagovat skor, ale v tvojom pripade to nefunguje.
MiraSt

#3 Příspěvek od MiraSt »

Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
sr71

#4 Příspěvek od sr71 »

sr71 píše:Řeším opravu starší mikrovlnky...

tak ve finále byl u té MT vadný jeden z mikrospínačů dvířek
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“