krokove napatie
Moderátor: Moderátoři
krokove napatie
Zaky píše:Od nízkého napětí se nebezpečí krokového napětí nedočkáš...
Záleží na prostředí a okolnostech. Třeba u bazénu je při vadné instalaci vznik nebezpečného krokového napětí zcela reálný.
U zvířat je maximální přípustná hodnota krokového napětí nižší než u člověka (90 V / m, zvíře 16 V / m). Ochranná opatření závisí na druhu chovaných zvířat. Například ve stájích pro skot má být v podlaze uzemněná kovová mříž s oky do 15 cm. Dříve se dávaly minimálně dva průběžné FeZn pásky s roztečí 1,8 - 2 m přes všechna stání, na koncích spojené se zemnící soustavou.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem mu to stejně nevěřil, tak jsem mu cestou do sklepa vypnul jistič. Nejsem sebevrah.
Dostal vynadáno a suší se.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud se jde způsobem krok-sun-krok, tak nic nehrozí a proto se všici ožralci z hospody raději sunou. Jenomže tak jim zase hrozí statická elektřina, pokud ještě mají i nevhodné oblečení.
A z toho pití jsou tak sedření, že ani nohu jim nejde zvednout. Proto ten sun. A pak, že alkohol škodí.
Na druhém videu je Megger DET4TC2 pro měření zemních odporů dvou až čtyřvodičovou metodou, nebo bez rozpojení zemniče pomocí měřících kleští. Standardně se používají elektrody zaražené do země, takže na videu je nějaký hokus-pokus. V záběru jsou na displeji hodnoty 128 neznámo čeho a 0,01 Ohm.
Pokud podobné přístroje Megger umí zobrazit krokové napětí, je to teoretická hodnota, dopočítaná z naměřeného zemního odporu. DET4TC2 může podle popisu měřit pouze dotykové napětí na zemniči, ale osobně jsem s tímto přístrojem neměřil.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsou tam baráky, to by byla větší mela....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]