Saeco Aulika chyba/nechyba

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Saeco Aulika chyba/nechyba

#1 Příspěvek od forbidden »

Donesl mi zákazník Auliku, že prý vadný mlýnek, vodu dává, ale kafe ani ťuk, vůbec se neroztočí. Vzal to zpět z jednoho "servisu" tu v Brně, prý mu řekli, že je spálenej motor a oprava bude několik tisíc (přesně mi to neřekl).
Po chvíli bádání jsem zjistil, že kávovaru vůbec nic není. Jen nějakej vychcánek zapnul kreditní systém a zakázal zobrazení kreditů. Takže po určitým počtu káv se kávovar zastavil a konec. Na displayi se jen zobrazí nic neříkající obrázek, asi mincí, a u toho nula. V uživ. manuálu ovšem toto zrovna, jakoby náhodou, není.
Tak se vydělává... :evil:
masar

#2 Příspěvek od masar »

Čím to je, že mě to neudivuje...
...spíše děsí...
:wink:
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Aneb jak to má procesor, může to dělat úplně cokoli a co to má dělat, ví v nejlepším případě pouze autor firmware...
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
dobrman

#4 Příspěvek od dobrman »

Mám dojem, že u tohohle je nastavení všeho kolem kreditu jen přes heslo, ne? To ho ten "umělec" musel znát....
rayx

#5 Příspěvek od rayx »

Právě, jestli dotyčnej nekecá a tenhle stroj odněkud nezmizel ... Má k tomu nějaký důkaz, jak to pořídil? Ona báchorka že nejde mlýnek může být je smyšlenka lupiče, co neví co s tím ... :D Heslo to tedy vyžaduje nebo ne?

Tento kávovar umožňuje přípravu nápojů na základě kreditního systému. Počet porcí nápojů, které lze připravit odpovídá provo-zovatelem nabytému počtu kreditů. Po vyčerpání kreditů není možná další příprava kávových nápojů.
Nastavení a dobíjení kreditů umožňujících používání kávovaru je v kompetenci provozovatele.
Z tohoto menu lze spravovat nabité kredity kávovaru tak, aby se zamezilo výdeji nežádoucích nápojů. Správa kreditů se nevztahuje na vypouštění horké vody, horkého mléka a páry.

https://www.kafeservis.cz/user/document ... ika_CS.pdf

If you forget the PASSWORD, you need to start a recovery procedure through the customer service.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Heslo to právěže nechtělo. Zákazníka sice osobně neznám, ale tvrdil mi, že má kávovar už hodně dlouho. Tipuju, že mu to nastavili v tom servise při předposlední návštěvě, aby si tak zajistili zase práci. I kdyby ne, tak že servis nepozná zapnutej kreditní systém a chce měnit motor mlýnku o něčem svědčí...
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Máš pravdu, byl to záměr jen okrást zákazníka.
rayx

#8 Příspěvek od rayx »

A do toho programovacího Menu jsi tedy vlezl? To vypadá, že asi ne, nebo je ve výchozím stavu a pak by neměl být problém ty kredity nastavit :wink:

Viz ten uživatelský návod
HESLO nebude vyžádáno, je-li nastaveno na
přednastavenou hodnotu (0000). Jeho změna je
nutná v rámci prvního uvedení kávovaru do provozu tak,
aby bylo zamezeno přístupu nepovolaných osob. Po této
změně bude nutné zadání při každém zobrazení hlášení
na displeji.

Od této chvíle bude při každém vstupu do menu nutné zadat HESLO.

z některých "servisů" nejen domácích spotřebičů je mi smutno ... Ale s něčím to do toho servisu musel zanýst, ne, přece tam nešel s tím, že to nevydává, pokud mu nešel, kdo by mu tam ty kredity nastavil??? Až následně ten servis??? Nebo jak píšeš, to u nich měl už dříve a když to začalo nevydávat, šel za nimi zas?
Naposledy upravil(a) rayx dne 04 zář 2020, 13:03, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Vlezl jsem tam a kreditní systém prostě vypnul. Heslo nastavovat nebudu, ani ho to nechtělo zadávat a měnit. V továrním nastavení bych nehádal, že budou kredity nastavený a ještě vyplý to zobrazení.
rayx

#10 Příspěvek od rayx »

Tohle je mašina ne na doma, tohle je pro firmy apod., kdyby to menu bylo jednoduše dostupný, to by toho vrtal každej kdo by chtěl jiný kafe :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Mašinu má na různý akce, ne na doma, půjčuje ji, kde je třeba. Má natočeno jen 2200 káv, což je na ni naprosto nic.
Jaká je její minulost netuším, do servisu ji dával s tím, že "nedělá kafe". Podle toho, že po zmáčknutí tlačítka obvykle ihned začne mletí, tak asi usoudil, že odešel mlýnek. V servisu ho při tom asi nechali a chtěli na něm vydělat. Jestli ten kreditní systém nastavili oni, nebo někdo jinej fakt netuším. Nemá cenu se v tom šťourat. Fakt je jen ten, že po něm chtěli prachy za výměnu motoru mlýnku a to je dokazatelná sviňárna toho posledního servisu.
rayx

#12 Příspěvek od rayx »

OK, to už asi nedohledáš, kdo to udělal, ten servis je buď uplně blbej, nebo naopak "mazanej".
Ale podle info, že to půjčuje mezi lidi na akce apod., ani bych se nedivil, že mu to tam nastavil nějakej vtipálek, kterej asi zná a využil toho, že majitel si nenastavil heslo. To bych mu pro takový využití mašiny tedy doporučoval udělat, už jen aby mu nelezli do toho SM jak se komu zlíbí :wink:
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Ať to půjčoval komukoliv, výsledek je ten, že servis nikdy nemůže být blbej. Takže byl jen "mazanej" za účelem okrást zákazníka, pokud by se dal. Při tomto pokusu ho vůbec neomlouvá, kdo to udělal.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

A z toho plyne závěr, že kávovary jsou na dvě věci a že kafe se dá uvařit i do hrnku pomocí varný konvice na elektriku či na jakýkoliv formě vohně. 200 let se to tak dělalo a fungovalo bez chyby. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“