Lze prevest RGB vystup z MZ-800 na Y Pr Pb signal?
Moderátor: Moderátoři
-
Michal Hucik
Lze prevest RGB vystup z MZ-800 na Y Pr Pb signal?
chtel bych se zeptat zda by bylo mozne nejakym zpusobem prevest RGB signal na Y Pb Pr.
Jedna se mi konkretne o RGB vystup z pocitace SHARP MZ-800, ktery obsahuje navic jeste Hsync, Vsync a uplny obrazovy signal. Rad bych ho timto zpusobem pripojil k LCD monitoru s Y Pr Pb vstupem.
Predem dekuji za radu.
http://www.jrok.com/hardware/RGBv4/
http://www.datasheet4u.com/html/T/A/1/T ... a.pdf.html
TDA8601
jinak můžeš googlovat "RGB to YUV converter" atd., asi něco dělá i Thomson, Analog Devices, National Semiconductor atd.
ty poslední didaktiky snad už rgb měly. V té době ale stejně nevím o člověku, který by měl rgb monitor. 14" monitor v tý době byl luxus pro majitele PC386, čili buržuje
Kompakta jsem nikdy v parádě neměl, o něm vím jen to, že měl obvod PLA, a celkově se lišil v zapojení obvodů sloužících zobrazování a komunikaci s okolím.
A to nemluvím o perifériích.
Kdyby s tím přišlo skalické družstvo v roce 1984, byl by to fofr
Ten druhý už se mi přeladit povedlo, ale převodník YUV -> RGB, aby chodil barevně, jsem už nestihl dodělat: jak jsem psal jinde, vypadl mi klíč v hranovém konektoru a šváby uvnitř Spectra se na mě začaly zeširoka šklebit, až jim byly vidět vnitřnosti.
Pak už jsem to ani nedodělával a všechno šlo do nebezpečného odpadu. K dalším Spectrům, co se mi tu vyskytly, jsem už žádné zbytečnosti nevymýšlel.
-
nostromo
Nehledě k tomu, že Spectrum chodí na normálním TVP...
Crifodo mimo jiné píše:Kdyby s tím přišlo skalické družstvo v roce 1984, byl by to fofr
To souhlasí. Jestli náhodou vlastnictví počítačů doma nebylo pokládáno za společensky nebezpečné, zvláště tehdy ještě hypotetická možnost jejich vzájemného propojení a komunikace. Proto jich do 90. let přišlo na náš trh asi 70 vzájemně těžko kompatibilních počítačů....
-
nostromo
tak jsem to zkusil a nešlo to do grafárny nahrát... tak jsem vzal videorekorder a zkusil pres nej...taky nic... nakonec jsem to propojil do televize a čéčé taky nic.. slabej zrnitej obraz. Je to divný naposled pred 15lety to šlo, ale to jsem mel malou čb přenosku merkur. Tak pátrám po tom, jestli dnesní televize vubec dokážou zpracovat signál didaktika. Tomu, že se mi ve skříni za 15let vysypaly vědomosti ze švábů v didaktiku moc neveřím:-) ale kdo ví....