napájení pro notebook přes baterii

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kajaj

napájení pro notebook přes baterii

#1 Příspěvek od kajaj »

Může mi někdo poradit jak napájet notebook přes konektor baterií?mám HP Q 22C a kamarádovi se podařilo odpálit přepolováním napájecího zdroje napájení přes napájecí konektorTRAFA,přes baterii notebook chodí,ale nahrazením napětí baterie notebook nelze rozběhnout,zřejmě je to rozdílným napětím na minusu.Napětí je tam na baterii 7.8v ,6.89v,6.89v,0v,0v.Tak je to na konektoru baterie,při zapojení druhého minusu přes diodu začne akorát blikat slabá baterie,jinak na žádné jiné zapojení nelze počítč spustit.Díky za jokoukoli chytrou radu.. :D
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Treba to rozobrat a opravit. A nie odpalit este aj napajanie z baterie...
kajaj

Re: napájení pro notebook přes baterii

#3 Příspěvek od kajaj »

kajaj píše:Může mi někdo poradit jak napájet notebook přes konektor baterií?mám HP Q 22C a kamarádovi se podařilo odpálit přepolováním napájecího zdroje napájení přes napájecí konektorTRAFA,přes baterii notebook chodí,ale nahrazením napětí baterie notebook nelze rozběhnout,zřejmě je to rozdílným napětím na minusu.Napětí je tam na baterii 7.8v ,6.89v,6.89v,0v,0v.Tak je to na konektoru baterie,při zapojení druhého minusu přes diodu začne akorát blikat slabá baterie,jinak na žádné jiné zapojení nelze počítač spustit.Díky za jokoukoli chytrou radu.. :D

Notebook už jsem měl komplet rozebraný a zdá se že za stabilizátorem je napětí v pořádku a pak až na spodní strane desky se hřeje asi procesor a bez schéma bych se do toho nerad pouštěl,samozřejmě se to týká i dobíjení baterie,nejhorší je že to je dovežený kousek a nikdo od toho nic nemá.... :(
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Na vstupe nie je ziadna ochrana? V normalnych vyrobkoch byva dioda a poistka.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“