Polská důkladnost ...
Moderátor: Moderátoři
Polská důkladnost ...
objednali pro všech 56 bytových jednotek sériově vyráběné rozvaděče v Polsku (komplet Schneider), včetně montáže. Tedy základní plastové skříně, do kterých něco tahat je více než za trest a plast nic nevydrží.
Z 56 rozvaděčů jsem vymontoval 73 takto zmetkových jističů (B16 6kA) ... vše s vědomím, že jde o pečlivě vyrobené, vyvážené a důkladně individuálně přezkoušené skříně. Nechápu, jak to někdo může pustit zákazníkovi a už vůbec nechápu, jak do toho může jen tak volně zapíchnout CYKYnu 2.5mm2 a nahodit. To by nenapadlo ani UKáčko. Samozřejmě při nasazování krytů servali plastové šrouby (z PH udělali orvané kolečko - prostě narvali do AKU bit a "zatočili"), vylámali západky krytu a další libůstky.
Skříně dostali tak nafrak, že nejde mluvit o ničem jiném než úmyslu odradit to rozdělávat při měření a revizi. Každý dorvaný plastový šroub (měkký plast) totálně dorvali, že to bylo PH by nikdo nepoznal a plastové západky zákrytů zalomili. Model "hlavně neotvírat". S projektantem jsme na sebe koukali hodně zoufale.
Zítra to budeme celé fotit a postupně rozebírat. Asi to bude síla ...
Problém vznikl při vystrojování rozvaděčů podle zadání nebo při montáži do novostaveb?
V prvním případě chrápal investor při přejímce, v druhém technický dozor na stavbě. Ať tak nebo tak, vždycky jste měli možnost jim to hodit zpátky na hlavu, pokud teda nevadí že se tím odsune dokončení stavby o nějaký týden.
Akorát bych to asi jen fotil a nic nerozebíral.
OT ale ne zas tak moc: udělej si nějaký tréning ve fotografování na makro.
sis2 píše:bulharská elektronika,
No já nevím kdo jste byl v bulharskejch elektronickejch fabrikách ale já jich pár za bolševika prolezl a kam se hrabe Rožnov a Piešťany z tý doby. Dělali třeba hromadu inteláckých a motoroláckých řadičů řady CM pro rusáky, u nás byl vrchol 8080, 8055 a 8051.
Nad bulharskou elektronikou bych se tedy moc nepohoršoval.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
V poslední době se rejpu v tom bambuse. Smutně konstatuju, že ty čipy SescoSem řady SFT, pouzdřili dost dobře
Ale vážně, malé typy do 250mW a ve vodivosti PNP patří k tomu nejlepšímu.
Mám i hrstku NPN typů a to jsou lepší 106 a 107NU70, co navíc mají Ucbo až 40V.
Z bulharské, diskrétní Si produkce se sem skoro nic nevozilo, asi to nestálo za řeč.
Kvalita obecně, byla prý hodně kolísavá, nebylo spolehnutí na tolerance.
A mimochodem - pokud někde nevycházel nějaký výpočet, tak na srovnání se skutečným stavem se používala bulharská konstanta - ta už snad zpochybňována nebude.
rnbw píše:Tento istic je super
Napřed mi to připadalo jako obrázkový vtip, než jsem si přečetl ten původní článek. Musím říct, že je mi záhadná motivace takového "výrobce".
Úspěšný prodej a instalace nejsou reálné, "jistič" je podezřele lehký, jak uvádí původní pramen, a je nerozpojitelný. Hodnota C45 evidentně nepřipadá v úvahu pro bytové domy, ale pro větší provozy. Když je nepravděpodobné osazení takového fejku do nového rozvaděče, co tím teda autor sledoval?