Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Jediný takový trochu nelogický název je Vltavská - ta je v Holešovicích kousek od tržnice, ale ulice s názvem Vltavská je na Smíchově.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
U nás bylo přejmenovávání nedávno, když se otevřelo metro Petřiny. Název Petřiny nesla konečná tramvaje a zastávka tam, kde je nyní metro se jmenovala Obchodní dům Petřiny. Tak se z konečné Petřiny stalo Sídliště Petřiny a z OD Petřiny jen Petřiny. To byla ale jen kosmetická změna.
A to já si klidně i tu patku dám, akorát že na tom vyfoceným talíři jsou ty plátky nikolivěk houskový kynutý, alébrž erteplový, průměr asi 4cm a tloušťka s bídou cenťák, takže že by to byla jo extra porce, to zase ne. Houskovejch mám na takovou porci 6 a ne vždycky je sním, někdy i jeden zbyde. Jo, byla doba, kdy jedna šiška nestačila, ale to mi bylo tak mezi 15 a 18 - neboli to všecko vodnééés čas!Kvicala_r píše:Už vidím Karla.. Kolik k tomu chceš knedlíků? Jeden prosím (ale bez patek)...
A kutilmile - nelituju tě
Co takhle recept na odzkoušenej, dobře kořeňenej kečup? Tohle https://recepty.vareni.cz/domaci-kecup-2/ není k žrádlu, asi moc octa a celkově divnej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jak kdy...ZdenekHQ píše:Zlatá mikrovlnka...
Já jsem třeba slyšel o případu, jak si dva lidé dali ohřát půklu pečeného kuřete do mikrovlnky.
Čas od času ji otevřeli, šahali na to kuře a pochvalovali si, že už začíná bejt vlažný.
V opilosti jim ani nepřišlo divný, že ta trouba nehučí, nesvítí, a netočí talířem.
Nevšimli si ani toho, že ta mikrovlnka není zapojená v zásuvce...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
DODATEK: Ono se u nás říká kečup čemukoliv, v čem je trochu rajčat. Ale to je špatně. Do kečupu patří rajčata, případně cibule a pak jen koření, sůl, cukr, ocet (opatrně s ním). Já syrový rajče nepozřu, ale v té zahradovici mně vůbec nevadí. Naopak zahradovice může zklamat někoho, kdo chce čistý rajčata.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mám tady asi 8 kg svých rajčat, tak 3 kg dám na kečup a zbytek na protlak. Lečo mám už hotový.
Taky syrový nemůžu, neb po chvíli raketovej motor.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
U těch jablek se musí pohlídat chuť, některý tam nesedí. Jinak obecně kořením od oka "na chuť ".
A s tím zahuštěním nepůjdu na tenkej led, i to se tady už řešilo. Když už tam může jabko, proč ne brambora nastrouhaná na jemno (škrob).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]