Kamera do auta
Moderátor: Moderátoři
Kamera do auta
Máte nějaké zkušenosti? Co jsem se díval, tak u některých vychvalovaných nešlo rozeznat ani SPZ auta před váma (v tom záběru) a jiné zase za tmy nemá snad smysl ani zapínat.
A pro jistotu, aby měla i zadní kameru pro záznam těch buzíků, co se lepí na vás neumí předjet. Cena nerozhoduje, ale samozřejmé je lepší nižší. Což u kvalitní asi nebude, když to má být i na větší karty (myslím 64GB, 128 GB).
Díky za příspěvky. Zatím jsem našel jen DOD RC500W+.
- jardafiala
-
petrfilipi
Jinak má jednu výraznou vadu - samotnej snímač s optikou je uloženej ve 2-osým kloubu s příšernou vůlí, takže třeba při přejezdu čiči-stouns příšerně hrká a když je zapnutej jen vnitřní mikrofon, na záznamu je jen hrkot ... Vyřešil jsem to vycpáním bezprostředního okolí objektivu Mirelonem a stažením všeho dohromady průhlednou izolepou, aby se ty vložky nevyklepávaly za jízdy ven. Podobně hrkají i všecky tlačítka, jejich lepší upevnění by si zasloužilo ze strany výrobce přehodnotit ...
A kutilmile - nelituju tě
Supercapy taky nejsou zadna vyhra, v tom horku mi po cca 4 letech odesly, kamera se zacla cim dal casteji resetovat, az to skoncilo cyklickym zapinanim a vypinanim. Oproti akumulatoru se hur meni. Jeste jsem se k tomu nedostal, ale nejakej zlutak je na youtube menil a rikal ze to pak facha zas dobre. Co naopak doporucuju, je GPS. Mas v zaberu aktualni pozici i rychlost. U me kamerky to funguje i pod pokovenym sklem.
Zápory: výdrž baterie je u nové kamery cca 7 minut, napájecí adaptér je neforemný (nepoužívám ho, vestavěl jsem si USB modul do stropního světla), "mlsnost" na paměťové karty (Sandisk OK, Kingston problémy).
Na display lze zobrazit rychlost, má databázi stabilních radarů s varováním (v Praze to funguje, jinde to zatím nevarovalo).
Předtím jsem používal předchůdce této kamery, model R1000. Po třech letech baterie vydržela cca 30 sekund (tak akorát na uložení záznamu na kartu po vypnutí zapaluvání). Kamera jde relativně snadno rozebrat a baterii vyměnit. Použil jsem LIPOL aku do mikro RC vrtulníků, vybral jsem ji dle rozměrů, náhradní baterii Navitel nedodává. Než jsem se dokopal k opravě, tak jsem mezitím koupil kameru novou, tak jsem tu opravenou věnoval a stále slouží.