Piezo na reproduktore v RMGF - jeden kanál s rezistorom?
Moderátor: Moderátoři
Totiž vysoké tóny niesu iba vysoké frekvencie. Ono podľa mňa záleží aj na priebehu, či je sínusovka, alebo obdĺžnik. Aj keď vzduch z obdĺžniku robí sínusovku, predsa je na krátke vzdialenosti počuť rozdiel. Prosím nekameňovať, je to iba prirovnanie. Nemienim dokazovať.
Další, co nepochopil předmět diskuse. Takže vás nejprve uklidním: ano, je to k ničemu a také jsem nikdy netvrdil opak.Kremik píše:Není to dodatečně, ale je to naprostá kravina, vyval to ven,...
Masar > Marketingový tah, co jinýho? Nebo Tobě to přijde normální? Nebo ještě jinak - byl bys ochoten ty sám tohle poslouchat?
A nyní byste mohli přemýšlet nad motivací konstruktéra. Jako "marketingový tah" mi to hlava nebere, to by se tím R305 museli jinak "chlubit", utajený marketingový tah není marketingový tah. "Či"?
Díky zcela jedinečné a unikátní technologii má náš přístroj naprosto brilantní zvuk. Uslyšíte co jste nikdy před tím neslyšeli. Atd, atd.
To za ten jeden odpor přece stojí, ne?
Přitom je to wide na úrovni 200W P.M.P.O.
PotPalo píše:Pri servisnej činnosti ma udivilo, že na jednom kanáli je inak zapojený piezoreproduktor ako na druhom. Je to zapojené takt, že na ľavej strane je piezo zapojené napriamo paralelne s reproduktorom, ale na pravej je piezo v sérii s 220 Ohmovým rezistorom, až potom paralelne na reproduktor. Stretli ste sa už niekto s tým? Príde mi to divné. Je to normálne (dodatočná kompenzácia odlišných vlastností pieza?), alebo tam vo výrobe zabudli ten odpor na pravej strane dať?
Přesně na tyto otázky mu odpovídáme.
Ale dobře, tak si to shrneme:
Piezo, buzené přes rezistor bude vlivem vlastní kapacity kmitat s určitým fázovým zpožděním, ovšem zároveň taky s nižší amplitudou oproti piezu buzenému napřímo.
Že se o žádné rozšíření sterea nejedná už tady taky padlo tuším od sinclaira a TLU.
Tímto "vylepšením" má tedy každé repro jinou chárku, ale protože ty pieza pravděpodobně téměř nehrají, nebude to moc slyšet.
Už jsi spokojený, když jsem tu prasárnu takto podrobně rozepsal?
Tu první fázi ta diskuse postrádala. Bohužel.