Zdravim expertov na počitače.Mam tu tento starsi notas,pouzivam ho hlavne na net.Je trocha pomalsi no az tak mi to nevadi, az na yotube,kde pozeram vecer pesnicky.A tu je ten problem ak jeto ako film tak mi to seka a pomaly nacitava.Pamet je 1GB 2Rx16PC2500 555 12,Ak by som tam dal 2GBalebo 4GB ktore sa daju zohnat pomohlo by to.Mam Win7.
Na vine bude nejspis malo RAM, ale jeste zkus pri prehravani zkontrolovat vytizeni procesoru, resp. aktivaci HW akcelerace v Opere...
V Edge se to seka taky?
Paměť pomůže a hodně by udělalo i SSD. Mám (asi) podobný notes, Dell s nějakým C2D na 2GHz a 4GB RAM (a SSD) to dává videa i na youtube v klidu. Jasné, na nějaké 4k to není, ale normální video v klídku.
Tak videu přímo ne, ale celkové odezvě systému ano. Dnes už to stojí pár šlupek a tomu notesu to vdechne trochu života. Spolu s RAM.
Taky bych u těch 7 vypnul to aero, nebo jak se tomu nadává; to taky docela vytíží komp samo o sobě.
Mám tu Toshibu s CORE2 DUO, 4GB RAM, jdu vyzkoušet. ....... Takže v kostce se dá říct, že 720p to ještě stíhá, 1080p už ne. Chrome a video na celou obrazovku, rozlišení displeje 1440x900.
Problém je software, teda prehrávač videa v prehliadači. Dosrali druhú stranu a my sa tu babreme. Tiež mi seká video na YT. Predtým išlo na rovnakom stroji aj na 720p fullscreen plynulo, teraz seká pomaly aj na 360p. Procesor ukazuje pod 50% pamäť je 3 GB a používa sa pár sto MB, takže výkonová rezerva až-až, ale trhá. Akoby sa nič nenahralo dopredu do cache alebo čo. Pritom pripojenie 100Mbit/s. To sú tie inovácie.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.