Láhve na PB a vše kolem toho
Moderátor: Moderátoři
Když koupit tak kde? V plynárnách? Jinak ti, kteří mají jakoukoliv velikost doma, mají problém se ji zbavit. Ani sběrné suroviny to nechtějí jenom prý provrtanou nebo rozřezanou. Nebo máte jinou zkušenoost? Za totáče to měl doma kdekdo. A jak se jich zbavili při plynofikaci?
- tiktak1953
Ještě k těm ipovým střechám a obecně rovným. Znám takový vtip, že "Rovné střechy se dělí na dva druhy. Jedny tečou hned a druhé do desíti let." Jinak s vrstvama ipy roste zátěž a teď aby moc nezasněžilo.
https://cs.wikipedia.org/wiki/LPG
Zkusil jsem si od něj půjčit flašku se zbytkem a autogén propan/kyslík s tím jede znatelně líp než na směs propan s butanem. U mě se to pozná dost, používám na tvrdý pájení stříbrem a mosazí acetylénovej hořák (origo PB hořák je moc drahej a na Aukru či bazoši ho nemaj
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Asi 1x týdně přijela do kempingu cisterna s plynem a zastavila na bezpečném místě dále od stanů. Obsluha ty bomby na místě plnila, žádné vyměňování prázdné za plnou. Bombu od majitele postavila obsluha na váhu a plnila do jmenovité váhy obsahu. Pro různé závity na bombě měli asi redukce.