Brno DVB-T2 problémy s přelaďováním vysílačů
Moderátor: Moderátoři
Některé jsou ve dvou multiplexech (Mux22/PS12, 23), ale v listopadu už nebudou, stanice s označením "P" budou jen v Mux23.
Buďte rádi, že nebydlíte na kopci v blízkosti německých hranic, protože by se vám naladilo 200 stanic, z toho přibližné 100 německých vyžaduje připojení k Internetu. Samozřejmě je tam spousta stanic vícekrát na různých kanálech z různých vysílačů.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- scorpions-cz
- scorpions-cz
zvaty píše:Tomu mám rozumět, že přechodový P2 má menší kvalitu než finální T2 ?
Ne ... MUX22 dnes šíří programy označené P, které jsou tam pouze dočasně, protože natrvalo je bude a už dnes vysílá MUX23, kde maj všechny značeno T2, jako je Nova atd. Až bude překlopíno a MUX23 bude všude (to je taky důvod, proč tohle opatření udělali, protože původní plány nepočítaly s tím, že MUX23 bude mít tak robustní síť jako MUX22, podobně to bylo s MUX2 a MUX3 v DVB-T), tak přestanou ty P v MUX22 šířit, tím uvolní kapacitu MUX22 a balík Prima by měl začít jet v rozlišení 1280x720
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že k tomu K59 nemůžu napsat něco víc, aby se uživatel lumca zase nevztekal, ale byl to nejotravnější kanál kvůli naladění LTE filtru. Stačilo málo a zhasl.
Já jsem si filtr samozřejmě vyrobil (všemožných zádrží a propustí jsem se kdysi navyráběl hromadu, než jsem anténařinu jedním velkým obloukem zahodil, protože pořád někdo prudil kvůli naladění STB), naladil na polyskopu a pak následovalo "doladění", protože zhasl i K59. Stačilo ho jen trošku "líznout" útlumem a byl konec.
Až spustí novou LTE bouři směrem kmitočtově níž, zase bude nejspíš u některých tma. Já jsem relativně daleko, ale ti, co jsou poblíž převaděče budou mít opět velkou radost. Málokdo to po RD tahá čistě pasivně. A ta 256-QAM vyrábí krásný stojící obrázky...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]