Jednoduchý čítač

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jirka »

Pokud bys sháněl samostatný disassembler, tak můžu doporučit z vlastní zkušenosti freeware PICDisasm - http://www.hagi-online.org/picmicro/picdisasm_en.html , ale jak tady někdo už psal, vyznat se pak v tom zdrojáku je někdy umění.
tatous

#17 Příspěvek od tatous »

Velmi dobrý čítač s LED displ. a možností odečtu, či přičtení předprogramovaného kmitočtu ( možno zadat i vlastní požadovaný kmitočet ), je na http://freenet-homepage.de/dl4yhf/freq_ ... unter.html autor Wolfgang Büscher - DL4YHF. Čítač měří bez předděličky do cca 70MHz(5 míst). Pro gener je postaven na dvou DPS 50x20mm - jedna LED+diodová logika, druhá 5Vstabil.+čítač+předzesilovač. Je to v provedení SMD na jednostranných DPS, s PIC16F628A-SMD.
feryakt

čítač

#18 Příspěvek od feryakt »

Jezevče díky za nabídk,že bys mi mohl nahrát program.
Teď to záleží na mém synovi.
Jinak všem děkuji za rady a náměty.Moc mi pomohly v rozšíření obzorů.
kubikzovocia

#19 Příspěvek od kubikzovocia »

tatous píše:Velmi dobrý čítač s LED displ. a možností odečtu, či přičtení předprogramovaného kmitočtu ( možno zadat i vlastní požadovaný kmitočet ), je na http://freenet-homepage.de/dl4yhf/freq_ ... unter.html autor Wolfgang Büscher - DL4YHF. Čítač měří bez předděličky do cca 70MHz(5 míst). Pro gener je postaven na dvou DPS 50x20mm - jedna LED+diodová logika, druhá 5Vstabil.+čítač+předzesilovač. Je to v provedení SMD na jednostranných DPS, s PIC16F628A-SMD.

mne sa nezda ze by tam bolo smd;)
ale ked sme pri tomto zapojeni nedalo by sa to upravit aby to meralo menej ako 1Hz? lebo ja by som citac f potreboval ale nepotrebujem merat MHz takze by som bol radsej keby to meralo presnejsie nizsie f. ale to by som asi musel upravit program co? a aky vstup je vlastne do toho citaca?(max V?)
feryakt

čítač

#20 Příspěvek od feryakt »

Nižší frekvence zhruba pod 10Hz se převádí na měření délky T /doba periody
To znamená že vnější frekvence se zavede na GETE tedy bránu a měřím
počet impulsů /z vlastního přesného generátoru-např.1kHz /a ten určí
délku periody.
tatous

#21 Příspěvek od tatous »

Nikde jsem nepsal, že původní zapojení je v SMD. Napsal jsem, že pro gener je postaven SMD. Pokud máš zájem a pošleš e-mail adresu, pošlu ti PCB v SMD. Dále max. V, je maximální napětí (šš) vstupu PICu, viz datasheet. Jeden ze způsobů měření nízkých frekvencí uvedl "feryakt". Jiný způsob je prodloužení doby měření na 10 a více vteřin a výsledek vydělit. Samozřejmě to předpokládá určitou úpravu SW.
kubikzovocia

#22 Příspěvek od kubikzovocia »

ok zle som to precital a mohli by ste mi podla toho niekto skontrolovat schemicky?len ci som niekde neurobil chybu dakujem
Přílohy
multiplexdisplay.JPG
(74.98 KiB) Staženo 115 x
F-metera.JPG
(114.02 KiB) Staženo 120 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“