LED TV LG 32LH510U-ZC má modrý obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#46 Příspěvek od Kvicala_r »

PotPalo píše:..Stačí odstrániť zbytky luminoforu na všetkých diódach, a nalepiť pred každú kúsok bledozelenej fluorescenčnej "fosfórovej" pásky...

Jen pro pořádek: ten luminofor (se silikonem) je samozřejmě i hermetické utěsnění čipu. Většinou i necitlivý dotek silikonu vede k poškození bondu.
PP: Tak nevím, jestli jsi takový vtipálek nebo tragéd.
Takové analýzy jsou oříšek i pro výrobce LED. Ti dekapsulaci dělají chemicky. Jen kolega z SK to dělá - a možná i špejlí :lol:
PotPalo

#47 Příspěvek od PotPalo »

Predpokladám, že technológie postúpili natoľko, že to už žiadne drôtiky nabondované nemá, spoje sú zospodu. A pokiaľ to odpadáva samé, tak asi nebude problém to dostať dolu, jemne z bokov, určite sú všetky popraskané. Že sú hermeticky uzavrené? Určite? A je to potreba? Mal som digitálny diár, kde bol čip na doske bez toho čierneho zaliatia, mal iba plastovú krytku, nič hermetické, a fungovalo to. V rádiobudíkoch sú LED čipy v displeji tiež len tak, kremík na DPS, nad tým plastové tienidlo. Akurát sú červené, nie modré. Ale inak neviem. Je čo stratiť, keď sa to bude aj tak vyhadzovať? :pako:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
p32

#48 Příspěvek od p32 »

Proč dělat něco jednoduše, že? Třeba rozdělat TV, panel, odmontovat pásky s diodama a dát tam druhé, technologicky asi už lepší.
Je lepší rozdělat TV, panel, potom každou diodu spravit pokud možno né výměnou za novou a dát to dohromady s tím, že se asi brzy stejně budou měnit staré za nové komplet. :lol: Nepatří to do vtipů?
rayx

#49 Příspěvek od rayx »

Fotky sice nic moc, ale je to evidentně podsvitem. Holt na to tyhle roky od LG trpěj.

Výměna pásků na takto malé telce opravdu není složitá, pokud to člověk nedělá ve spěchu, má dostatek místa na práci, vše si řádně prohlídne a má hlavně v hlavě plán, co kdy a jak.

Jediný co nechápu je proč většina nedělá testovací fotky na homogením obrazu, to je problém tam z flešky frknout jpg místo těch snímků z vysílání?
Třeba to někdo využije :wink:
https://ulozto.cz/tamhle/2GdplvFw0LPo
foxrider

#50 Příspěvek od foxrider »

miro: Aha, takhle se to teda rozpadne, už to chápu.

Tak jsem se zeptal přímo v servisu LG.
Pán říkal že není problém to spravit, ale spíš si není moc jistý zda se mi to u malé 32" telky vůbec vyplatí. Pokud budu chtít, tak mi to opraví, můžu to prý přinést.
Cena opravy by se pohybovala mezi 3-4000, za diagnostiku závady 500.

rayx: "Složka je prázdná". Fotky nic moc, protože mobil ten tmavý divný fialovomodroUV odstín vůbec nebere. Mně to honem nenapadlo, tahat tam něco z flešky, ani jsem to ještě nikdy nezkoušel.
rayx

#51 Příspěvek od rayx »

Nevím čí a která složka je prázdná :) Použij správný prohlížeč a ne IE :wink:

Holt když něco neumím, buď se to naučím, nebo musím někomu zaplatit.
Servis taky musí z něčeho žít, i ten autorizovaný LG :D , ale když si vemu, že originál pásky takto dopadly po 4 letech, vůbec bych se nebál koupit náhradu a tu si v klidu vyměnil sám, náklady v materiálu cca 800-900Kč, a to si myslím se stále vyplatí.

V rámci ČR bez čekání
https://www.ame.cz/Elektronika/Dily-pro ... 10699.aspx
nebo tady, berou stejně od KTS-AME
https://www.elektro-ivicic.cz/led-podsv ... l-p226123/
PotPalo

#52 Příspěvek od PotPalo »

Mne to uložto tiež hlási že je zložka prázdna. Pritom iné zložky pokiaľ mám na ne odkaz tak tie fungujú.
p32

#53 Příspěvek od p32 »

Tak si spravte počítače. Je tam 18 obrázků pro nastavování TV nebo monitoru.
rayx

#54 Příspěvek od rayx »

A nebo číst stránku a přepnout na původní zobrazení, když použitý prohlížeč webu nepodporuje fotogalerii na ulozto
https://ulozto.cz/tam/_2GdplvFw0LPo
PotPalo

#55 Příspěvek od PotPalo »

p32 píše:Tak si spravte počítače. ...
Vyser si oko. :toilet:
xsc

#56 Příspěvek od xsc »

rayx píše:Třeba to někdo využije :wink:
https://ulozto.cz/tamhle/2GdplvFw0LPo
Můžeš ty dva testy rozlišení poslat v nějakém nekomprimovaném formátu? (png) jpeg se vyřádil. Ono to platí i u barevných ploch, kde to zprasil 4:2:2, ale to tak nevadí.
PotPalo

#57 Příspěvek od PotPalo »

Tož farebné plochy som si spravil dávno, v IrfanView to ide ľahko. Stačí vybrať veľkosť a farbu, následne uložiť v PNG.
foxrider

#58 Příspěvek od foxrider »

Dobrý den, tak jsem se rozhodl, že to opravovat nebudu, ani nebudu dát opravovat.
Už hodně lidí tady v mém okolí mě od opravy odrazovalo že to za to nestojí. Drbačka s displejem a hrozícím poškozením jiných částí TV, a taky s nejistým výsledkem že se závada nebude po čase opakovat.
Díky moc za vaše cenné rady, ale nebudu to pokoušet.
p32

#59 Příspěvek od p32 »

PotPalo píše:
p32 píše:Tak si spravte počítače. ...
Vyser si oko. :toilet:
Tak tohoto jsem si ani nevšiml. To mi připomíná dnešní názor z Bratislavy někde z fronty na banány. Nebo na co to tam stojíte? :lol:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od workhard »

Složka funguje normálně, to tady jen každý machruje, jak jede ještě na XP a pak se diví, že má prázdné složky.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“