Hledám schéma zdroje Matrix MPS-3003L

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Darthy

Hledám schéma zdroje Matrix MPS-3003L

#1 Příspěvek od Darthy »

Jedná se o lineární zdroj 30V do 3A se dvěma větvemi. Už jsem se pustil do překreslení desek na schémata, ale je toho příliš. Tak kdyby někdo věděl kde hledat, byl bych vděčný. Google se zatím neosvědčil.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

Varianta 3005L se až tak moc neliší (Stopy vedou k HY 3005):
technica.ru/objects/images/scheme/50.gif
Taky zkus hledat *MPS* *3005* tady na fóru.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Co máš za problém? Často tam odchází kondenzátor narvaný zezadu přímo mezi svorkami.
Internet - metla lidstva
Darthy

#5 Příspěvek od Darthy »

Díky za schémata, mně se je nepodařilo najít. Vidím že tady na foru je toho dost k tomuto zdroji. Už jsem ho tu hledal, ale jak vidím, tak asi špatně.

Občas kolísá napětí při regulaci a to až o několik voltů (hlavně na slave větvi, zřídka na master větvi), a výjimečně i když neměním hodnotu napětí, ale to jen v rámci mV. To pak způsobuje docela chaotické přepínaní relátek a jednou se mi dokonce objevil i dým ze zdroje, na první pohled ale nic černé není... První jsem měl podezření na víceotáčkové potenciometry, na osciloskopu neměly úplně hladký průběh při otáčení, ty už jsem ale vyměnil...
Nechtěl jsem to tady řešit dokud se na to nepodívám a nepokusím se první najít závadu podle schémat a trošku se něco přiučit.

Hlavně jak jsem ho rozdělal a začal dělat schémata, všíml jsem si, že zdroj, zejména právě slave větev, někdo modifikoval (přeškrábal nějaké cesty a udělal vlastní spoje drátem a cínovým mostem) a chtěl jsem zjistit podle schémat čeho chtěl docílit a jestli můžu zásah vrátit zpět - předpokládám že měl nějaký důvod. Jednou mi totiž i slave větev ukazovala úplně jiný odběr. No problém je, že to chování není vůbec nijak pravidelné ale jen náhodné. Tak se těžko hledá kde je chyba. Obzvlášť mně, jelikož moc s analogovými obvody nedělám.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“