Nové vydání WIN 10, verze 2004 k dispozici
Moderátor: Moderátoři
Z těch 35 volitelných aktualizací jich 33 jsou jazykové sady (které nepotřebujeme) a jedna je ovladač. Z těch důležitých aktualizací jsou dvě ovladače pro hardware. Ovladače počítat nebudeme protože nesouvisí s updaty operačního systému jako takového.
Podtrženo a sečteno 12+1=13 aktualizací. To je strašná tragédie! A nebo neumím počítat do několika set, kdo ví?
Lenivé kancelářské Pentium G3240 s 8GB RAM a pomalým 160GB SATA diskem to zvládlo stáhnout (10min) a nainstalovat za děsivých necelých 30minut instalací a tři restarty.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
robo píše:To že se po každé aktualizaci win 10 rozsype os, přestanou fungovat periferie a pod. je už takový obehraný evergreen
Jo. A ještě to, že se ti zapne šmírování a když to nehlídáš, tak ti to vyžere lednici a ojede manželku
Desítky mám (jednu instalaci) od upgradu z Win 7 a světe div se, fungují dosud naprosto bez problému. I když - abych byl objektivní. Jeden problémek se vyskytl. Mám tiskárnu OKI Okipage 14ex (ta je snad z půlky devadesátých let) a po upgradu na (myslím) 1709 přestala tisknout, resp. spolupracovat s OS. Jenže - těžko říci, kde je chyba, když tato není oficiálně podporována ani pro Win 7 (se kterými ale fungovala). Pod Win 8 normálně tiskne.
Příklady, kdy něco kvůli aktualizacím na Win10 nefungovalo a které jsem uváděl nemám z doslechu, ale reálně a opakovaně jsem je zažil (účetnictví, tiskárny, CAD). Poslední takový zážitek mám z minulého měsíce, kdy přestal komunikovat certifikovaný ovladač od laboratorního měřícího přístroje. Bylo nutné ho upravit a nová certifikace trvá dlouho.
co jsem našel na https://drp.su/en/devices/lan/3com/3com ... compatible
tak tvrdí Operating System Versions: Windows XP, 7, 8, 8.1, 10 (x64, x86)
ale co se dívám do .inf souborů tak tam vidím jen win9x, win 2000 a win NT
desítky po navedení do adresáře říkají, že v zadaním místě není driver pro dotyčné zařízení