S: Manuál Tesla BM-541
Moderátor: Moderátoři
S: Manuál Tesla BM-541
Ďakujem.
- jardafiala
ok1hga píše:zkus požádat tady.
Zdar, párkrát semse na tuhle stránku doklikal, jak z nich něco vymámit? Nikdy se mi to nepodařilo, asi dělám chybu...Nějak mi to připadá, že se jenom chlubí tím co mají.
Vychcaný pán Cingel, vymámil doslova desetitisíce servisních dokumentací a schémat, často velmi vzácných, nebo dokonce unikátních, z jejich vlastníků z celé ČR a SR.
Jen já sám, jsem mu jich poslal dobře přes stovku. Vím o lidech, co skenováním trávili měsíce, aby to mohli poslat na Slovensko elektronicky.
Cingel má tímto způsobem vytvořený asi ten úplně největší archiv dokumentace elektroniky a radiotechniky, jaký nemá nikdo v obou republikách, ani nějací sběratelé - a možná, že takový nemá ani nikdo v EU.
Dělal to pod záminkou všeobecně prospěšné, dobré věci, že to bude pěkně přístupné všem, na jednom webu.
A potom prásk - našla se vhodná záminka, jak celý archiv znepřístupnit, odkazem na jakési pochybné paragrafy EU o ochraně průmyslového, duševního vlastnictví a podobných slintů. Jakoby se na schémata Tesly, stará už tehdy přes 50 roků, něco vztahovalo, notabene když neexistuje nástupnický právní subjekt. Směšný.
Nebožtík Franta Peřina z HRČS a nejen on, viděl vychcanému Cingelovi až do žaludku. Už od počátku věděl, že je to křivárna, taky to tak dopadlo.
Od té doby je to kompletně všecko nepřístupné a pan Cingel prodává veškeré informace pouze směrem na západ EU - pekne za eurká, viete?
My jsme oba totiž moc chudobné státy - tady mu nikdo nedá za soubor schémat nějakého přístroje deset až třicet eur.
Tady mas link. Cingel tam porad ty navody ma jen je potreba vedet jmeno souboru nebot linky na ne jsou skryte.
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/do ... 541sns.pdf
- elektrosvit
- elektrosvit
A taky je otázka, jestli by z toho nebyl nějaký průšvih, když by se většina obsahu naráz objevila někde jinde.