Ovládání posuvné brány pomoci PLC Siemens LOGO!

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
qi0

Ovládání posuvné brány pomoci PLC Siemens LOGO!

#1 Příspěvek od qi0 »

nevim jak vyresit zpomaleni motoru pri dojezdu brany...jde mi o to jak určit kdy ma zpomaleni zacit. s casem je trochu problem, protoze zavirani muze byt preruseno IR zavorou.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

co tak naprogramovat do toho "pwm" ? pomocou casovacov...... neviem ale co som pracoval s PLC tak na jednom projekte som to takto riesil (spomalenie) - podla toho ako som nastavil casovac ,takto rychlo sa pohyboval motor ,ide len o to ze aky cas je privedene napatie na motor,cim dlhsie tym sa viacej rozbehne.mozno pisem uplne mimo ale chapem to takto z tvojho dotazu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Asi to chce nějaký čidlo, co se vybaví při posledních pár procentech dráhy před koncem. Pokud budou vrata v téhle poloze, dojedeš pomalu do konce, pokud budou mimo, pojedeš naplno až do téhle polohy. Plynulý zpomalení myslím není potřeba,možná jen při přechodu, jinak stačí ubrat např. na 20 procent plnýho výkonu.

P.S. Videa mají při přetáčení taky jen postupnou regulaci v pár krocích, nikoliv plynulou.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
qi0

reseni

#4 Příspěvek od qi0 »

Tak jsem na to asi prisel...Pomoci doprednyho a zpetnyho citace do nehoz jdou pulzy z asynchroniho pulzniho generatoru. Ten funguje jen kdyz se motor toci. Po uplnem uzavreni se citac vynuluje.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“