Opravy starých reproduktorů

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sinclair

Opravy starých reproduktorů

#1 Příspěvek od sinclair »

Jakým způsobem nejlíp "rozpertlovat" ten pertl na reproduktorech ala ARO511 /2AN633.50/ a podobných /i z rytmusové řady/, co mají membránu nahoře "zapertlovanou"?
Doba, kdy jsem vyměnil celý koš s protrženou membránou za jiný koš, s dobrou membránou z jiného kusu, co měl třeba zarezlou mezeru, je bohužel pryč. Koše s dobrými membránami už došly.
Mám ještě z Tesly ValMez spousty sestavených membrán s cívkami, do nejrůznějších ARO66x, ARO660x a dalších, které by tam podle průměrů i celkové výšky mohly pasovat. Průměr cívek mají stejný.
Novější membrány sice mají vývody vedle sebe, ne po 180° jako staré, ale k tomu typu koše není problém, přinýtovat místo jednoho z původních vývodů malou destičku, se dvěma nýtovacími dvoj-očky.

Zkusit odbrousit boční ohyb toho pertlu? Půlka toho pertlu, co drží okraj membrány sevřený, i s tím centrovacím lemem, tak vlastně odpadne a okraje membrány jsou volné.
Novou membránu tam klasicky nahoře vlepit, jako je to u novějších reproduktorů a použít na utěsnění filcový pásky, nebo gumu, jako to má třeba větší ARO711/ARN730?
Zkoušel to už někdo?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tyhle malé reproduktory se nevyplatí opravovat, je jich všude dost funkčních.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Thales »

Zatím se dají sehnat celé ty reproduktory. Opravit jak říkáš by to sice šlo, ale změní to dost vzhled. Pokud je mi známo tak ty si velmi ceníš originálního stavu.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“