Startovací zdroj
Moderátor: Moderátoři
Startovací zdroj
Je to možné, nebo na to mám zapomenout?
A kutilmile - nelituju tě
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Masob píše:A nějaké schéma na regulátor asi není, co?
Používal bych to na startování Š120, tam krapet vyšší napětí nic nezničí.
Takže radíte, raději se do ničeho takového nepouštět.
U nas jeden expert si upravil startovanie MB na kliku.Do zadneho cela nad naraznik navrtal dieru na kliku,3x-4x pretocil a skocilo to
zdenoeddie píše:Masob píše:A nějaké schéma na regulátor asi není, co?
Používal bych to na startování Š120, tam krapet vyšší napětí nic nezničí.
Takže radíte, raději se do ničeho takového nepouštět.
U nas jeden expert si upravil startovanie MB na kliku.Do zadneho cela nad naraznik navrtal dieru na kliku,3x-4x pretocil a skocilo to![]()
Je to dabel,teraz ma favorita som zvedavy co tam zase modifikuje
Pred dvedsat kokmi som mal urobene tiež na kluku a tam nebolo treba točit,len najst tau spravnu polohu a drngnut do kluky a bežala.Bola to ŠKODA 1000MB,to bol nezmar.jazdil som na benzin nafta,1:1.
A kutilmile - nelituju tě
Kód: Vybrat vše
Ja som k voli regulatoru napeti pre alternator prišiel o slušne radio,a par žiarovek.Iba,,,Odpoilo sa kostrenie a tym napetie vyskočilo,možno nie viac ako na 20V.To buď rád, že len 20V. Taký alternátor keď nie je zaťažený baterkou ti môže vyletieť až na 100V. Potom by si videl ten ohňostroj.
-
Návštěvník
v princípe by šlo použiť toto: http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Zacatecnici ... V-25A.html
Paralelne zo 5 až 10 ks tranzistorov, napr. KD503, treba trochu spárovať na zosilnenie, trebárs pri 10 A a rovnaké Ube. Do báze jednotlivých tranzistorov zaradiť tak 1 až 2,2 ohm odpor.
Výstup je cca 14,4 V naprázdno pri použití stabilizátora 15 V, max. výstupný prúd je určený zosilnením tranzistorov a max. prúdom stabilizátora, čiže je to skratuvzdorné
Zariadenie môžene bez problémov použiť aj ako "rýchlonabíjačku". Pri kontrole teploty elektrolytu dokážeme za niekoľko desiatok minút batériu nabiť takmer naplno. (Po dosiahnutí napätia 14,4 V začne prúd exponenciálne klesať a za "nekonečný" čas bude batéria plne nabitá.
Pre väčší prúd, (do 200 A?), bude treba zapojiť koncové tranzistory do Darlinkronu ešte s jedným výkonovým tranzistorom. Skratuvzdornosť, dúfajme, zaistí zváracie trafo
Za predpokladu dostatočného množstva a dostatočného chladenia výkonových tranzistorov, (aby sa opätovne nepretransformovali do (polo)vodivého stavu, nehrozí žiadna ujma elektronike auta.
Veľa úspechov pri experimentovaní, Dolfi