Voda nevadí ?
Moderátor: Moderátoři
Voda nevadí ?
https://www.youtube.com/watch?v=YitfZ9SwmFg
- jardafiala
Edit: video jsem neviděl
Sice vodou už moc nepoškodí krám, kterej někde rok hnil na dešti a v bahně, ale myslet si, že po vystříkání tlakovou vodou a odrbání zvrchu dostupných rezavých plechů to bude fungovat?
Síťový trafo, první problematická část.
Tlačítka a mikrospínače, druhá.
Vinuté díly pod stínícími kryty, vzlínání vody do pouzder polovodičů.
Koroze kdysi leštěných a broušených dílů mechaniky, páskové dráhy.
Borec taky vyrval propojovací kšandy, nikde nic si neznačil, pak kabeláž zase pospojoval, spečené vodiče s roztavenou izolací halabala přetáhl smršťovačkou. Ty kabely se ale přece neroztavily nadproudem jen tak. Na desce jen povyměňoval pár vyhnilých elytů. Podivné.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Napriklad dosky z notebookov poliate roznymi napojmi - postihnutu cast umyjem v umyvadle saponatom, nasledne vysusim.
Alebo som doniesol z kontajnera kopu veci - bolo to v zime, takze boli plne vody. Napriklad som zobral skener a tiekla z neho prudom voda - tu som na mieste vylial a doma to vo vani umyl cistou vodou. Potom rozobrat, umyt jednotlive diely, vysusit a zlozit. Skenery normalne fungovali.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to hezkých pár let, co jsem takhle "opravil" CRT televizi. Poněkud střílela, po rozebrání asi 1cm sazí úplně na všem. Původ - soused byl "ekologický" topič a zbytek statika. Vana, saponát, teplá voda, fén. Funguje dodnes.
Jen jsem musel nahlásit kámošovi, že to bude poslední pokus o opravu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale oplachovat třeba reproduktor s papírovou membránou není asi nejlepší nápad.
Taky mě medí, jak mladý youtuber vytáhne rezatej střep z hnoje nebo močůvky u silnice, umeje to v místní strouze a nastříká sprejem barvou, zapne a jede to jak nový.
Kdo někdy něco starýho renovoval tak ví, co je to práce a tomuhle se musí jen zasmát.
Já jsem jednou dával dohromady bráchovi mobil, co spadnul na stavbě do vyhašenýho vápna. I když byl ihned vyloven, vyškubnutá baterka a hozen do kýble s čistou vodou, podařilo se mi ho po mnohonásobným máchání v destilovaný vodě, neutralizaci slabým octem a dalším máchání a vysušení rozchodit. Ale po čase (cca půl roku) stejně odešly díly, ze kterých se to vápno nedalo dostatečně vypláchnout a zneutralizovat. Tlačítka, repráček, mikrofon, foťák byl částečně slepej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!