Dobropis
Moderátor: Moderátoři
-
Radek šlejmar
Dobropis
Přesně tak - zákomem není stanovené do jaké doby jsou povini vrátit peníze.gumickar píše:Jak radí Hill, přečti si občanský zákoník a poznáš, že jednání protiprávní je i není. Každý má na vyřízení reklamace 30dní. Jednou jsi to reklamoval v servisu, podruhé v obchodě. Paradox je, že kdyby jsi Tv rovnou poslal do obchodu, oni do servisu, tak je to jen těch 30dní, takle má nárok na 30 dní každý, u koho to reklamuješ. Je to spíš nepřesnost v zákoníku, ale s tím opravdu nic nenaděláš. Příště radím: Reklamovat, kde člověk nakoupil.
gumickar píše:Jak radí Hill, přečti si občanský zákoník a poznáš, že jednání protiprávní je i není. Každý má na vyřízení reklamace 30dní. Jednou jsi to reklamoval v servisu, podruhé v obchodě. Paradox je, že kdyby jsi Tv rovnou poslal do obchodu, oni do servisu, tak je to jen těch 30dní, takle má nárok na 30 dní každý, u koho to reklamuješ. Je to spíš nepřesnost v zákoníku, ale s tím opravdu nic nenaděláš. Příště radím: Reklamovat, kde člověk nakoupil.
Ale já jim do obchodu telefonoval a jasně mě řekl že to mám rovnou poslat na servis,že je zbytečný to posílat k nim a oni pak zas do servisu.
kondik píše:Zarucnu vadu uplatnujes tam kde si kupil, cize zanes to do obchodu, nech sa oni staraju...
Záruku uplatňuješ v servise a po třech stejných, nebo čtyřech různých závadách to odneseš do obchodu. V případě neopravení přístroje v 30 denní lhůtě jdeš do obchodu rovnou. Zatím jsem s reklamacemi neměl problém. Chce to nakupovat v důvěryhodných obchodech a nebrat pouze kritérium, kde to mají nejlevnější.