Allegro.pl
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Poláci kupodivu mají, nebo jsou schopni sehnat hodně součástek z výroby bývalé NDR - včetně potenciometrů, výborných komplementárních tranzistorů řady SC, SF a SD, taky mají v nabídce ne úplně běžné, německé IO. Docela levně. Třeba skvělý A2005V, lepší než originál TDA, vyjde na necelou dvacku při 5ks+.
Poláci se tou schopností sehnat cokoliv opravdu nezapřou.
Normálně to posílají do ČR, poštovné je obvykle ve výši naší dobírky, tj. 130-150,-Kč.
Na malý nákupy se to ale nevyplatí.
S nabídkami platformy "Allegro lokalne" ale zkušenost zatím nemám, dost dobře jsem nepochopil její smysl vedle plnohodnotného Allegra.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
houmr píše:Předem se ptát nemá smysl, vyplatí se postavit prodejce již před hotovou věc.
Jo, tohle miluju. V aukci napsáno "výhradně osobní převzetí". Vyhraje to trubec z Budějovic (nebo Bruntálu, to je jedno) a šup, adresu a "pošlete mi to na dobírku". Pak divení se, že se s tím nehodlám balit a posílat a pak nakonec někoho, kdo do Prahy jezdí sehnal.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
O to ale nejde, to "výhradně osobní převzetí" jsem měl u předmětů typu dvě kytary, reprobedny Videoton DC2080, lampové rádio od popelnice, kolo a podobně. Poslat by to šlo, ale balením strávím třeba dvě hodiny a to se mi u předmětu prodaného za třeba šest stovek fakt nechtělo. Malé věci samozřejmě rád pošlu, s tím není problém. Radši poštou, než když tvrdneš doma, že někdo přijede třeba ve dvě. Ve čtyři ti přijde SMS, že sousedce umíral křeček, tak ji museli utěšovat a přijedou tedy zítra mezi osmou a dvanáctou... To bych taky vylít z kůže.
Hubert_79 píše:houmr píše:Předem se ptát nemá smysl, vyplatí se postavit prodejce již před hotovou věc.
Jo, tohle miluju. V aukci napsáno "výhradně osobní převzetí".
To je něco jiného. Já přihazuju na věci, kde se zaslání poštou nabízí, jen nemá uvedeno, že zasílá do zahraničí.
Mnoho lidí dnes stále vůbec netuší, že poslat balík mimo republiku je úplně stejné, jen za jinou cenu. Za problém se zasíláním přes hranice může tak trochu i provozovatel Allegra (dříve i Aukra), když bylo defaultně u každé aukce nastaveno "prodejce nesouhlasí se zasláním zboží do zahraničí" a u každé aukce si to při vystavování musel prodejce vždy změnit na souhlas.
Naštěstí mezi českým a polským prodejcem je diametrální (vlastně "diamentální") rozdíl, takže většina Poláků se honí za kšeftem, zatímco většina Čechů se honí za egem...
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
A kutilmile - nelituju tě