Doplnění audia k TV
Moderátor: Moderátoři
Doplnění audia k TV
Poslal mi prachmizernou fotku z mobilu, jak už tihle lidi v době dokonalých digitálů fotí, z toho poznám hovno. Typ TV taky nevím. Komunikuje tak 2x za týden, nejradši z chalupy kde nemá internet. Nepozná někdo, co je to za TV a zda ta černá díra pod žlutým cinchem je výstup pro vnější repro? aby se nemusel shánět zesilovač pro L/R cinch audio.
https://www.tsbohemia.cz/sencor-lcd-slt ... 79717.html
Připojení: 2xHDMI, SCART, YPbPr, AV vstup, S-Video, VGA, PC Audio vstup
Výstup na sluchátka, digitální výstup zvuku SPDIF (koaxiální)
Takže ten jako sluchátkový výstup bude spíše audio vstup od PC a Scart a sluchátkový výstup budou jinde. Pokud to neumí najít a vyfotit, tak je veškerá komunikace zbytečná i kdyby to byl někdo z rodiny.
Ovšem tím víc bude votravovat "Co ti to udělá, pro cizího se přetrhneš, ale pro rodinu nehneš palcem ...!"p32 píše:Vykašlal bych se na to. Dotyčný neumí nafotit opravdové vstupy a výstupy, kterých je tam víc.
...
Pokud to neumí najít a vyfotit, tak je veškerá komunikace zbytečná i kdyby to byl někdo z rodiny.
A kutilmile - nelituju tě
Ze SCARTu drtivé většiny LCD televizí lze vytáhnout jak audio, tak video (ale za předpokladu, že ho přijímám z antény, ne z HDMI).
Perličkou tohoto AV výstupu je jeden ze SENCORů s DVBT2, který ho tam má sice taky, ale výstupní obraz ze SCARTu je zhůru nohama.
V každém případě platí co jsem napsal výše, nejsnazší cesta je přes redukce ze SCARTu STB připojit repráky k počítači, který mají i JACKa.
Ze scartu to samozřejmě neočekávám, ale z něj lze vzít celkem synchronní audio nejsnadněji. Ovšem při připojení televize HDMI kabelem při současném odbočení zvuku ve scartu settopboxu už má tak velký časový posun, že to nejde niším srovnat.
Přes TOS_link mám připojený tento převodník. Na vybuzení PC bedýnek bohatě stačí, vstupy DIN třeba u tunerů jsou pro něj ale málo citlivé. Aby se při přepínání zdrojů signálu nemuselo pořád točit poťákem na srovnatelnou hlasitost, vyžaduje vstup citlivější asi o 12 dB. A umí jen PCM, ale to je jen kosmetický nedostatek. Hraje to pěkně.
Ale, jak říkám, musí to být vyvedené přímo z televize, jinak synchron "na hubu" nebude.