Baterie do AKU vysavače

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
axe205

Baterie do AKU vysavače

#1 Příspěvek od axe205 »

Ahoj, poprosil bych o radu. Je možné vyměnit již slabé baterie v ručním vysavači Black Decker? Pokud ano, je výměna vůbec cenově rentabilní?

https://www.amazon.it/NVB215W-QW-Dustbu ... B01DP6H7HO

Měl jsem jej rozdělaný, jediné, co bylo na bateriích je EPP72L15D 10.8Wh. Rozměry jsem bohužel neměřil, ale není problém zjistit. Jsou tam 3 propojené články.

Já se v těchto věcech moc nevyznám, ale je mi líto ho vyhodit, vysává dobře.

Děkuji všem za ochotu poradit. Hezký den.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Neměl by to být problém, to označení je B&D číslo, ale uvnitř budou běžný články. Jen je třeba zjistit jaký. Jsou různý obchody, který se zabývají přímo renovací packů, v Brně třeba Fulgur. Cenu bych odhadoval tak na +- 500-600,- kvalitní články taky něco stojí a práce zadarmo taky není.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Predpokladam, ze su tam 3 clanky li-ion 18650. Clanky sa vymenit daju, len by to mal robit clovek, co s tym uz ma skusenosti. Inak kupit celu bateriu nahradnu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Ta náhradní originál baterka by mohla být třeba i levnější, ale když tak vím, kolik stojí baterky do NTB, moc tomu nevěřím, i když tam hraje asi roli i cena toho NTB.
axe205

#5 Příspěvek od axe205 »

Moc děkuji za info. Chápu cenu práce i samotných článků, ale tady by to byla skoro cena nového přístroje. Stál něco kolem 800,-

Co se týče výměny svépomocí, s pájkou celkem jednoduché věci zvládám, je tedy jiný problém, než přepájení článků, pokud zjistím jejich přesný typ?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Clanky vyber nejake s vysokym dovolenym prudom. Problem je, ze napr. TME nepredava clanky po 1 kuse, ale po 2.

Clanky sa spajkovat nemaju. Ale bodovacku doma nema takmer nikto, takze sa to robi. Treba mat dostatocne vykonnu spajkovacku a pracovat rychlo. Pritom nezabudat, ze je to pod napatim a pripadny skrat moze byt dost neprijemny.
axe205

Baterie do AKU vysavače

#7 Příspěvek od axe205 »

Ano, nebyly připájené, teď si to uvědomuji. Pravda.

Mám také případně řešit mAh (více, znamená automaticky lépe?) a značku článků? Tedy pokud najdu něco cenově rozumného....

EDIT: Tak jsou tam 2 články, cca 67mm dlouhé a 18mm hrubé. No a na štítku vysavače je napsáno 7.2V 1.5Ah.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Ze staré baterky od noubuku dva vybereš . To , co píše rnbw je teorie , pokud nechceš kupovat drahé , nepoužitelná . Prostě dej tam co seženeš a bude to pudové . :lol: :lol: Takovými články osazuji radia , svítilny atd.
axe205

#9 Příspěvek od axe205 »

Můžu znova dnes rozebrat, to není problém. Našel jsem např. tyto:

https://www.lbpower.cz/samsung-22p-3-62v-2150mah-10a/

Rozměry by seděly, i cena by nebyla špatná. Šlo by něco takového použít?
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

BOBOBO píše:Ze staré baterky od noubuku dva vybereš . To , co píše rnbw je teorie , pokud nechceš kupovat drahé , nepoužitelná . Prostě dej tam co seženeš a bude to pudové . :lol: :lol: Takovými články osazuji radia , svítilny atd.

Z vyhodenej notebookovej baterie par clankov na nenarocne pouzitie vyberies. Ale do vysavaca nie - su urcene na male prudy a nebudu prave v najlepsom stave.

Tie Samsungy vyzeraju dobre.
axe205

#11 Příspěvek od axe205 »

Už jsem jednu takovou teď rozebral. :-) Rozměry by seděly, mám celkem 6 článků Sony. Ale na dvou spojených článcích jsem naměril od 1.4V do 1.6V, takže budou asi stejně na vyhození... A jak psal rnbw, stejně nejsou vhodné. Škoda.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Ale prdlajs . Když ani zdarma nezkusíš . Jen je zkus nabít a jestli se ti podaří je dostat na 4V , tak je do toho vysavače dej a pusť . Pak popiš výsledky . Jinak jsou to kydy .
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Od čtvrtka maj v Lidlu za necelý 4 stovky baterky 20V/2Ah do akunářadí. Je tam 5 ks 18650 na 20A. Budeš mít navíc 1,5 náhradní baterky. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dobrman

#14 Příspěvek od dobrman »

axe205 píše:.....na dvou spojených článcích jsem naměril od 1.4V do 1.6V, takže budou asi stejně na vyhození...

Přesně tak.
I když se ti je podaří "vzkřísit" (jak radí BOBOBO), půjdou hodně rychle do kopru. Jak jsou načnutý tím vybitím pod minimum a asi byla takhle vytlučený delší dobu, tak už je nic nevzpamatuje na plnou úroveň. Li-Ion jsou na tohle hodně háklivý.....
Kup nový, třeba ty Samsungy. Jsou to slušný články, taky jich mám pár a docela drží kapacitu i když už mají svoje naběháno....
Já nejvíc používám LG HG2. Nejsou přehnaně drahý (cca 150Kč) a jsou dobrý
Kvicala_r

#15 Příspěvek od Kvicala_r »

Celeron píše:..v Lidlu za necelý 4 stovky baterky 20V/2Ah do akunářadí. Je tam 5 ks 18650 na 20A...

A že sem na vás hodnej (protože mě zlobí kamarád), tady je fotka pajšlu :)
Jsou tam 4 samořezky, žádné zácvaky. Rozumná konstrukce...
Přílohy
nabíječka.jpg
nabíječka.jpg
Aku_4.jpg
Aku_4.jpg
AKU_3.jpg
AKU_3.jpg
aku_2.jpg
aku_2.jpg
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“