Vodotěsné NTC Čidlo v akváriu
Moderátor: Moderátoři
Vodotěsné NTC Čidlo v akváriu
https://www.hadex.cz/m449-digitalni-ter ... 10c-w2809/?
Moje otázka zni : neznáte ho tu někdo blíž? Mohu čidlo bez problémů ponořit do akvária? Vim, že je vodotěsné, ale jde mi o to, jestli ten materiál nepouští do vody nějaké částice, které by mohli ublížit životu v akváriu
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Už jsem tu v jiné souvislosti ukazoval termostat s čidlem 11NR15 2k, který hlídal teplotu barevné vývojky 20°C nebo 30°C v toleranci užší, než ±0,25°C.
Tehdy nebyly smršťovačky, takže na utěsnění se používala bužírka předem nabobtnalá v trichlóru. Vývody se nakontaktovaly dál od skla, zaizolovaly se, vývodový konec trubičky s lehce potřel chemoprenem, zrovna tak plášť kulatého kablíku, pak se na to navlékla nasycení bužírka a nechala se smrštit.
Dodnes ten termostat funguje, a to bylo pár set hodin naležato celé ponořené v tom sajrajtu, který pronikal i latexovými rukavicemi, nebo ve vodě.
S dnešními smršťovačkami s vnitřní vrtvou lepidla by to šlo za pír minut a samo.
Hill píše:S dnešními smršťovačkami s vnitřní vrtvou lepidla by to šlo za pír minut a samo.
Nevěř tomu. Zkus si smršťovačku s lepidlem na kabelu CYKY Draka smrštit a pak podélně rozříznout, vyloupne se jako nic. Taky jsem tomu věřil ale jen do okamžiku kdy kabelová spojka přímo explodovala navzlínanou vodou. Stačí mírnej tah za naspojkovanej kabel a těsnost je v kopru. Pokud je předpoklad, že spojka bude ve vodě, nacpu nejdřív mezi kabel a hadici tavkou tyčku a pak teprve smrštím. Tohle zatím nepovolilo. Ale je možný, že na trhu je více typů smršťovaček a některý stojí za velký H.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://m.sk.jysensor.org/foodsafe-temperature-sensor/meat-temperature-sensor/foodsafe-meat-temperture-sensor.html