Yamaha 03D - problem v DSP casti

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PixelOrgy

Yamaha 03D - problem v DSP casti

#1 Příspěvek od PixelOrgy »

Zdravicko, nezna nekdo trochu duverneji mixpult Yamaha 03D? Pri pripojeni signalu nikde nic, a s pomoci service manualu jsem se dostal do test menu.

Tam neprochazi test DSP&DRAM, vsechny podtesty vraci chybu. Tipuju to na zdroj a kondy v nem, podivam se na ne, ale i tak, napada nekoho neco dalsiho? Diky za rady :-)

Obrazek hodim za moment
Přílohy
1V4A3726.jpg
1V4A3726.jpg
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

UX je "Internal RAM Err".

DRAM ABus - 00000000 je v pořádku, nechápu, proč je tam NG.

Je tam nějak moc chyb, to vypadá na sesypané napájení kolem CPU a možná i další problémy.

Jo, hlavně nedělej update firmware, pokud nemáš k dispozici podrobnou rozpisku, co je v které verzi podrbané...

BTW, ten test vždycky udělá stejný výpis, nebo je to pokaždé trochu jiné? Myslím, že něco málo bylo v jednom SN, nějaká konkrétní vada, související se sběrnicí.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
PixelOrgy

#3 Příspěvek od PixelOrgy »

Update v zadnym pripade v tomhle stavu, to je akorat tak na totalku..

Neporovnaval jsem to detailne, ale ten vypis je skoro na 100% stejny. U problemu s rusenim v napajeni by byl nejspis pokazde jiny..

I tak to projdu, uz je i celkem slyset menic na ccfl, jestli nesiri kolem nejaky peklo :-)

Projdu napajeni skopem
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Moc si tu 03D nepamatuju, ale možná tam jsou ty problematické fóliové kabely + notorický problém s propojením interních GND přes nějaké šroubky a část krabice.

Update raději neprovádět ani v normálním stavu.

BTW, není to náhodou koupeno letos v Holicích?
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
PixelOrgy

#5 Příspěvek od PixelOrgy »

Vidis, ty zemnici body me nenapadly, a pritom jsem na to nedavno zrovna narazil u jakesi televize - povolil se sroubek na zdroji, a byl z toho random generator chyb :-)

Foliovy kabely tam nejsou, je to propojovany normal plochyma, ale maji ten typ konektoru, kde se do nej zasunou jen odizolovany konce, a pritlaci listou. Moc duvery nevzbuzujou. Jinak to vypada pomerne kvalitni, i osazeni je slusny.

V holicich jsem nebyl, koupil jsem to za celkem nizkou cenu na netu. Kazdopadne zkusim prvne reklamaci, treba se k tomu dotycny postavi celem (sice to byl nakup bez zaruky, ale psal, ze v dobrem "technickem i vizualnim"stavu, a to neni toto)
PixelOrgy

#6 Příspěvek od PixelOrgy »

Tak jsem ten kram po 2 letech vytahl ze skrine, tak nejak se na nej zapomelo :-D

Kazdopadne (hlavne pro doplneni vlakna) - zemnici body ok (vsechny na desce jsem pocinoval), vsechny krystaly na MAIN desce krystalujou. Propajel jsem CPU, a zkousel merit skopem - word clock bezi, vypada ok, CPU urcite bezi, kdyz nebezi, je prazdny display. Nicmene, self-test dava stejnou chybu (nezda se ze by vypis reagoval na tlak na DSP apod, tzn studenak spis ne)

Trochu nesedi napeti na zdroji (popravde nemam schema a nevim, jaky jsou vsechny napeti vyjma tech, popsanych na stabech, vsechny nejdou primo ze stabilizatoru) - misto +5V mam 5.5V, misto +15 dokonce +18.4... nemyslim si, ze by vadilo 10% zvyseni u te digitalni casti. Zadna hruza (podle skopu) z toho zdroje neleze, ale asi projdu zenerky (je jich tam 7)
Přílohy
5C2E7D0B-2C55-4487-8070-B667DAF3AA85.jpeg
5C2E7D0B-2C55-4487-8070-B667DAF3AA85.jpeg
PixelOrgy

#7 Příspěvek od PixelOrgy »

Tak to vypada na problem kolem 24.5MHz oscilatoru pro 48k sampling. Na 44.1k (tzn se pouzije 22.5MHz osc.) to bezi. Je tam 74HC86 (2x D) a mezi nima 74HC153 jako prepinac, chyba bude budto tam, nebo v samotnym oscilatoru (NDK 24.576MHz, ma dokonce v plechu dirku k trimru, asi jde dostavit)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“