Výkon MP3 přehrávače vs náhradní sluchátka

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

Výkon MP3 přehrávače vs náhradní sluchátka

#1 Příspěvek od Jirka »

Zdravím,

Uvažuji o koupi MP3 přehrávače - výprodejový model Sandisk Sansa E140, který obsahuje v sadě sluchátka v provedení špunty. Špunty se mi však moc "nelíbí", a chtěl bych je nahradit většími sluchátky, které už mám a to Panasonic RP-HT222A.

Co se mi však nepodařilo zjistit, je výstupní výkon toho MP3 přehrávače, takže nevím, zda ty sluchátka vůbec vybudí!
Sluchátka mají: 24 ohmů, 100dB/mW, zatížitelnost 1 W (dle IEC)

Bude to vůbec hrát, vybudí je vůbec přehrávač? Máte s náhradou původních sluchátek za tyto větší někdo zkušenosti ?
Třeba i obecně, protože u jiných přehrávačů udávali výkon kolem 2x 5mW, což se mi zdá málo na sluchátka v tomto provedení.
NEONI

#2 Příspěvek od NEONI »

Spunty pod 95 dB som este nevidel a ked to ma 2x 5mW nerob si z toho tazku hlavu. okrem toho sputny dobre tlmia zvuk z okolia pokial sa nejedna o nizke kmitocty to ti jednoiducho musi prehucat hudba. A tie panasonic ked maju 100 dB/mW tak to je uz uplne v pohode, bude to stacit...aj pri cestovani
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jirka »

Takže jako myslíš, že když ty originál špunty vyměním za Panasonic, takže to bude hrát -> mít dostatečnou hlasitost?

Ptám se takhle blbě, protože já těmhle udájům jako dB/mW vůbec nerozumím ... :(
NEONI

#4 Příspěvek od NEONI »

Myslim si ze ani zo spuntami by nemal byt problem...s klasickymi sluchadlami ktore ti drzi len usnica je to horsie...ale stupne su na tom omnoho lepsie....ja som sa uz nacestoval stovky hodin viem o com hovorim :)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“