Nabídka RELAX+24 od Innogy

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovka

#16 Příspěvek od kovka »

Jsem u Innogy a obdržel jsem asi stejnou nabídku s úvazkem, pokoušel jsem se to přečíst, ale po pár minutách jsem s tím otráveně praštil do koše.
Nehodlám se uvazovat na dva roky. Je jasné, že si chtějí dušičky pojistit aspoň na dobu určitou.
Olchor

#17 Příspěvek od Olchor »

Já jsem odešel od Innogy. Jenže u BE jsou taky pěkní hajzlíci, výhodnou cenu dají na 1 rok a při automatickém obnovení se nastaví běžný nevýhodný tarif. Je potřeba si hlídat datum a žádat o novou nabídku.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Tak já u Innogy byl a na jaře jsem dostal dva dopisy (na dvě místa). Zašel jsem tam osobně a zkontrolovali jsme to. První pasoval, ale udělali jsme to samé na místě. U toho druhého bylo posunuto datum na dříve a byl tam renonc. Takže jsme to spravili hned a se správným datumem od září. Zůstal jsem tam za stejných podmínek a jsem spokojený. Mimochodem mám od nich plyn i elektřinu a s vyúčtováním jsem spokojený.
ST78

#19 Příspěvek od ST78 »

Dovedu pochopit, že někdo může být u Innogy spokojený. Proti gustu žádný dišputát...
Co ale nedovedu pochopit, je, že velká firma, která se tváří jako solidní podnik, vám pošle oficiální nabídku, ve které jste osloveni jako "vážení dlouhodobí zákazníci, jichž si vážíme". Posíláme vám proto "velmi výhodnou nabídku" pro věrné zákazníky se speciálními podmínkami. Když se na ty podmínky podíváte, zjistíte, že patří mezi 30% nejhorších z celého trhu. A pak se dozvíte (někdo od Innogy vám přímo řekne), že slušné ceny mají také, ale jenom pro ty, co se naštvou a zavolají jim nebo si to dojdou vyříkat přímo na pobočku.
Je mi upřímně líto té masy starších lidí a těch bezbranných, které takto sedřou z kůže. Ti se o tom asi nemají šanci dozvědět a původnímu dopisu věří. Myslím si, že takto se slušný podnik nechová.
Jak praví klasik: "To je hnus, velebnosti! Kam jsme to dojeli...?!"
p32

#20 Příspěvek od p32 »

No a můžeš sem napsat, kteří to nedělají?
Já psal rovnou, že jsme si to zkontrolovali osobně. :lol:
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

No lebo kapitalismus ...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hubert_79 »

BOBOBO píše:No lebo kapitalismus ...

Tak se odstěhuj, třeba do KLDR, nebo na Kubu. Tam lidé takové problémy nemají.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ST78

#23 Příspěvek od ST78 »

Najít se dají i velké firmy, které mají slušné ceny a nabízejí je bez toho, že je musíš kontrolovat a čekat, že tě chtějí vzít na hůl - viz:
https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... ni-nabidek
Stačí tam odfiltrovat nedůvěryhodné subjekty a uvidíš, že Innogy na tom v porovnání s ostatními není moc dobře.

Mně se příčí myšlenka, že bych byl ten šikula, který si na rozdíl od 80leté sousedky umí "uhádat cenu" u dodavatele plynu.
Nepřál bych si, aby se nám tady dostal blízkovýchodní bazarový styl obchodu. Cenu tam má zákazník podle toho, jak je mazaný a dokáže smlouvat. Já dávám přednost tomu, že cena se zákazníkovi vytváří na základě obratu nebo dlouhodobého obchodního vztahu (tj. věrnosti) automaticky.
Kdyby šlo o polohovací křeslo před televizi, tak je mi to celkem jedno. Ale základní komodity - vodu, elektřinu, teplo - tj. plyn potřebujeme téměř všichni pro přežití. Tady bych byl s obchodní politikou opatrný. Ale asi mají tvůrci obchodní strategie u Innogy jiný pohled na věc a je jim fuk, že "natáhnou" ty nejslabší...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hubert_79 »

Takhle fungují všechny velké firmy. Banky, operátoři, pojišťovny... Zjevně je pro ně nový zákazník, co se jim zrovna upíše cennější, než někdo, kdo je u nich 10 let. Honba za stálým růstem.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#25 Příspěvek od p32 »

ST78 píše:Mně se příčí myšlenka, že bych byl ten šikula, který si na rozdíl od 80leté sousedky umí "uhádat cenu" u dodavatele plynu.
Tak osmdesátiletá sousedka má snad děti, ne? A pokud ne, tak si vystačí sama. Pravidlo je, že u starších lidí, co si to neumí pohlídat, tak to jejich děti zjistí docela rychle a nechají to přepsat na sebe a nikdo je neokrká. A myslím, že jsi ve příjemné pozici, kdy věříš tomu, že všichni ostatní kromě hlavního dodavatele plynu jsou dražší než on. Ale každý podle svého gusta.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Prostě kradou a to ve skupině , která se vesměs neumí bránit . Zlatá celostátní cena .
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Ano kradnú. A ještě Babiš. Ostatní ale v žádném případě. :lol:
Není to spíše o té mladé, perspektivní skupině, která se učí okrádat staré?
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Kterou jsi to naučil ty , jako rodič .
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Já určitě ne, ale ty asi ano. Aspoň podle toho, jak jsi na to přišel, že? A ty ses nám taky rozmnožil? :lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ZdenekHQ »

Teoreticky určitě ano. Viz slavný večerníček Bob a Bobek.... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“