Staré krásné stroje
Moderátor: Moderátoři
Vzpomínám na devadesátky, kdy u nás všude mezi obcema Telekom zakopával 2-3 plastový roury a pak se to toho zafoukávalo optický vlákno. Chalapi, co to dělali tvrdili, že profouknout 5-10 km není žádnej problém.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Toho využili drbani (bývalí zaměstnanci) na jednom slovenském hyperu - v noci se střechou a stropem probourali a v hlavní pokladně napadané patrony pěkně pouklízeli. Byla to výborně placená brigáda...
Hubert_79 píše:Ještě si pamatuju, že z té roury (jak je na poslední fotce) šel děsný smrad![]()
Ten divnej smrad z mosazných věcí jsem taky zažil. Je to prý nějaký produkt při oxidaci mosazi za vlhka. Zajímavý, mosaz snese mořskou vodu ale pivovarský nádrže a trubky po pitný vodě smrdí jak ďas.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pak se prázdné pouzdro odeslalo zpět do slévárny.
Výrobce pošty byl STROS Sedlčany.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
https://www.youtube.com/watch?v=3HBKPhcJgG8
Jo, my to dělali taky tak jako sis2 - upraveným sekáčem těsně u plechů , ale na obou stranách a tyčkou vyklepnout každou drážku zvlášť.
Ve videu dělal jen obyč ohyb do "V" ale my izolaci ohýbali tak aby co nejvíc přilnula ke stěnám drážky jako do "U".
Zajímavé bylo že při počítání drátů v drážkách a jsme to poctivě(!!) počítali tři spolužáci - každý si vzal jednu vytlačenou drážku - a dospěli jsme opakovaně každý k jiným počtům drátů