Super vypínač

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

Super vypínač

#1 Příspěvek od workhard »

Tohle už snad ani není šmejd, to je regulérní atentát.
Přílohy
chinasmejd2.jpg
vypínač Ikea
vypínač Ikea
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Už jsem podobný potkal.
Na studiovém fotosvětle za bratru pár tisíc...
Dal jsem ABB 🤐, funguje asi dodnes.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
teufel

#3 Příspěvek od teufel »

Nevím kdo to vyrobil, ale polský elektromateriál - vypínače, zásuvky, zástrčky- prodávané v ČR jsou ještě horší. Šroubky vaklají, nejdou utáhnout, hned se strhne závit, plasty měkké a nepasující. Naprosto nechápu, jak může něco takového projít zkušebnou...
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Jaroslave, potíž je v tom, že ani tohle zboží žádnými zkušebnami neprochází. Už bratru pětadvacet let, možná dýl.
I přesto, že jde o segment, který přímo ovlivňuje bezpečnost a může způsobit nedozírný škody.

Takovýhle vypínač, zatížený třeba 200W halogenovou lampou, která má přece tak příjemně teplé světlo - a položený na podlaze dřevostavby, suché jako troud.
Kvůli vypínači za tři koruny shoří skvěle technologicky vybavená dřevostavba za několik miliónů.
V novinách pak jenom napíší, že došlo k "poruše elektroinstalace".
Žádný novinář nikdy nenapíše, že shoření nové dřevostavby a upálení-udušení lidí, způsobila "porucha vypínače polské-čínské-české stojací lampy".
Důležitá informace je, že škody, které právě tento svinský hnůj způsobí, pojišťovny nikdy nehradí.
Pokud nebudete mít mimo vyhořelý barák hodnověrné dokumenty na to, že jste neměli v baráku jediný komponent, který by neměl skutečně pravé CE, tak na plnění zapomeňte.
Nebo si na své náklady vyměňte tyhle krámy za poctivější, riziko poruchy klesá skoro úměrně s cenou toho komponentu.
Nevím o případu, kdy by pojišťovna zalepila kompletně vyhořelý byt, který vyhořel od 3 roky starého noname televizoru z Planeo.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

V tom je právě ta svoboda, vybrat si jestli hnůj z číny nebo z Polska.
za totality nás dusili nutností kupovat bez výběru fádní vypínače Elekropraga nebo Elektropřístroj, které vyvláčeli zkušebnou.
petrfilipi

#6 Příspěvek od petrfilipi »

Nedávno jsem v práci vyráběl redukce pro UPS (eurokoncovka na klasickou domovní zásuvku). Poté, co jsem strhl závity postupně u 3 kusů polských zásuvek, tak jsem koupil gumové zásuvky od firmy Legrand a mám klid. Cenový rozdíl zanedbatelný, kvalitativní značný.

PF
Milan_F

#7 Příspěvek od Milan_F »

Crifodo píše:V tom je právě ta svoboda, vybrat si jestli hnůj z číny nebo z Polska. ...bla, bla, bla.

To, že sis špatně vybral, je jen a jen na Tobě. Nikdo jinej za to nenese odpovědnost.
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

Milan_F píše:Nikdo jinej za to nenese odpovědnost.

??
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Crifodo píše:...za totality nás dusili nutností kupovat bez výběru fádní vypínače Elekropraga nebo Elektropřístroj, které vyvláčeli zkušebnou.

Jo, ale tam, kde je nevyměnili jen proto, že existují modernější, hezčí, vesměs dodnes slouží. A těch pár, které dodnes nevydržely, dostávalood uýivatelů nebo jiných vlivů okolí dlouhodobě na zadel.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Mně se fakt líbí, jak se vše svádí na poláky nebo číňany. Přitom je jasné, že za výběr může a zodpovídá ten, co si to zvolil a s polákama nebo číňanama to nemá nic společného. Opravdu zajímavá logika, namontuji viditelný hnůj a když se nepovede, tak to svedu na jiné. Mohu uznávat jen ty montéry, co to zkusí a když to vyjde, tak není problém nebo ty, co jim to nevyjde, tak nekecají moc dlouho kolem své hlouposti a dají tam něco lepšího.
Crifodo

#11 Příspěvek od Crifodo »

můžu mluvit jen za sebe, co se týče té "volby".

ten sarkasmus okolo "nutnosti" kupovat jen českou bakelitovou kvalitní produkci prohnanou samozřejmě zkušebnou... byl míněn tak, že to mělo i každý smíšené zboží v oddělení elektro. Pěšky dosažitelný v centru města.

Dejme tomu, že speciálky s instalačním materiálem umí ještě dneska prodávat kvalitu. Otázka, kolik jich přežije. Laik si nejspíš nepojede koupit náhradní vypínač k lampě do speciálky, která ani v menších obcích není, a nepozná že to co koupí v OBI, je ta polská zesraná hrůza. Až podle následků.
Některé (dost) prodejny s instalačním materiálem jsou přednostně orientovány na prodej řemeslníkům s registrací, jsou dost neochotní bloumat s laikem mezi regálama kvůli jednomu kusu něčeho za padesátikorunu, když za stejnou dobu nanosí živnostníkovi lišty a kabely za dvacet tisíc. Typicky KV Elektro. A končí v 16 hodin, v sobotu jen dopoledne. Takže laik s důvěrou vyrazí do OBI a hnůj je doma.
warp

#12 Příspěvek od warp »

Taky už jsem o polském, konkrétně schodišťáku, zde psal. Zlatá doba ESČ.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od workhard »

Zaráží mě, že v dnešní době, kdy každej prd musí mít pět certifikátů, je vůbec možné toto prodávat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“