Automatická nabíječka autobaterií Compass C6001
Moderátor: Moderátoři
Automatická nabíječka autobaterií Compass C6001
mám prosbu, dostala se mi do rukou tato nabíječka, že nenabíjí, myslím, že se ani nerozsvítila. Při měření se mi podařilo bohužel přetížit odpory pro snímání proudu vstupním tranzistorem v měniči, je to skládané ze 4 odporů, a jeden odpálit tak, že není čitelný, takže nevím co tam bylo.
Nemá náhodou někdo tuto nabíječku doma a byl by tak hodný ofotil mi spodní stranu desky s SMD součástkami v dobré kvalitě ?
Musí to být přesně tento model, novější typ už má zapojení jiné, ověřeno
A kutilmile - nelituju tě
Víc než udržování přes zimu po od téhle nabíječky nečekám, auto nabíjí léta dobře a na vážně míněné nabíjení mám větší dělo
To keemo
Nějaké schéma na LIDL nabíječku jsem našel na ukrajinském webu, ale zapojení se zdá být jiné
To dj_Paul
Děkuji, valí se mi tu už měsíce, takže určitě vyrží další týden. Děkuji
To kovar
Měřil jsem svým multimetrem frekvenci na tranzistoru. Poněkud mě překvapilo, že to otevře ohnivé brány pekelné. Popravdě doteď nevím jestli je blbý multimetr nebo já. Frekvenci sítě jsem s ním nedávno měřil. Doufám že je i tak chybu v multimetru, protože po letech na AC napětí měří kraviny. Ale to jsem odbočil.
Jinak děkuji za odpovědi, po letech jsem opět zavítal a mám radost, že to tu žije
A ještě doplnění k nabíječce, nikdy nefungovala, závada byla od začátku, bratr dostal rovnou náhradní kus, novější model
Na sekundární straně na optočlenu bylo stálých 0,5V, na primární straně 13V. Pak se ozvala rána a roztrhl se RB. Podle mě to poslal řídící obvod do delšího otevření tranzistoru u trafa. Odešla ještě i cívka na připojení fáze.