vivitek DLP Projektor D791ST
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
vivitek DLP Projektor D791ST
Projektor nejeví známky života tak jsem se chtěl podívat na zdroj ale nějak se k němu nemohu dostat, shora jsou ještě další plošné spoje které i po odšroubování vrchních šroubků stále drží. Celkem špatně vidím i s brýlemi a tak nechci něco pokazit ještě více proto se ptám zde jestli náhodou tento projektor již někdo opravoval a může mi poradit jak se dostat ke zdroji.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Prosím Tě rezis, máš nějaké zkušenosti s tímto projektorem nebo někdo další ze zde přítomných? Chystám se napojit zdroj přes žárovku ale možná bude nutné zatížit vystup 12V aby to mělo odběr, nemám s tím žádné zkušenosti proto se jdu poradit.
Zkus ten zdroj jen tak přes žárovku co naměříš.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Stále doufám že se najde někdo kdo s tím má zkušenosti nebo lépe kdo už to opravoval a ví jaký tam patří IO. Snad se stane zázrak a děcka ve škole budou mít projektor.
http://vlab.su/viewtopic.php?f=193&t=66140
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Ještě přikládám fotku přes hodinářskou lupu. Mikroskop je již na cestě ze Španělska a nový mobil se teprve bude objednávat ale fotka by měla být ucházející.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Světe div se, po různým naklánění a poklepávání najednou vypadl na dno přístroje. Mám již doma výše zmíňovaný mikroskop tak jsem ten kousek dal pod něj a vyfotil je na něm TOP245YN jak sami můžete vidět na fotce.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Na radu užívatele rnbw jsem proměřil co se dalo, diody, odpory a také kondenzátory. Až na tu zenerovou diodu ZD101 6,8V by měl být zbytek diod a odporů v pořádku. Vypájel jsem 2 elyty na primární straně 82µF/450V a změřil je, výsledky jsou v přílohách. Nyní se raději ptám zda mohou být vadné a nebo jsou v normě ty hodnoty co jsem na nich naměřil. Já se totiž děsně bojím že když ten zdroj budu zkoušet i když přes žárovku tak když jej zapojím napřímo tak mi to vystřelí.
V tom projektoru je ten zdroj úplně vespod a než se člověk k němu dostane tak musí vymontovat všechny desky plošných spojů, vše porozpojovat, nedá se jednoduše zespodu k němu dostat.
Omlouvám se, jsem tak z toho rozčarovaný že jsem zapoměl přidat fotky.