Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
Pokud mi to předtím doručovala ČP , tak podle sledování to jelo cca 10-14 dnů do Prahy a dalších 14-20 dnů z Prahy ke mě... A to jsem ani jednou neměl ve schránce potvrzení o nějakém balíčku, že jsem nebyl doma. Pokud bych to nesledoval online, tak nic nemám...
Sem to vytahl z koše... Služba MEEST...
- tomasjedno
Zakoupeno: 17.9.
Předáno dopravci v Číně: 20.9.
Opustilo exportní celnici: 24.9.
Přistálo v Belgii: 26.9.
Opustilo importní celnici v Belgii: 26.9.
Přistálo v Ruzyni: 28.9.
Uloženo na poště: 23.10.
Oznámeno: 9.11.
Vyloveno z vrácenek: 10.11.
tomasjedno píše:Ta moje zásilka šla přes Belgii (Liège), pod nálepkou Swiss Post je nálepka od Číňana. Přelepila a poslala to dál nějaká firma Asendia v Liège.
Něco mi přišlo přes Belgii, něco z Německa a něco z Estonska.
Mají už nasmlouvané na ty drobnosti importní celnice v těchto místech (je jich asi víc) a pak to rovnou rozvážejí přes nasmlouvané zásilkovny. ČP pro ně není partner, protože nesplňuje podmínky pro dodání do deseti dnů.
Údajně však Česká počta navazuje úzkou spolupráci s Aliexpressem. A v roce '21 má toto bratříčkování vyvrcholit doručením zboží z Ali pomocí ČP za raketových 10 dní.
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3223756-ceska-posta-bude-spolupracovat-s-cinskym-aliexpressem-zasilky-ma-dorucit-do-10-dnu
Zatím ale tuhle volbu na Ali nevidím a je tam standardní doručení 1 měsíc. Každopádně zadarmové poštovné tak nějak z nabídek na ali mizí. Za dva doláče apod. doručení za 1 měsíc. No neber to.
Moc ale nechápu, jak aliepress zajistí, že vše, co si tam objednám, mi bude doručeno za 14 dní českou počtou a ne zásilkovnou nebo počtou za 1-2 měsíce?
Pokud mu to člověk doplatí a nic nepřijde, asi refundují jen původní částku bez doplatku.
Když člověk objednávku zruší, přijde o možnost mu dát hodnocení.
Ty věci klidně objednám jinde a počkám si na možnost mu to hodnocení dát po vypršení dodací lhůty. Jsou to dva shopy založené na jaře tento rok s hodnocením v průměru 90%.
Důležité a drahé věci objednávám u shopů s delší tradicí a hodnocením víc jak cca 94%...
Tohle se objevilo poprvé na jaře se začátkem krize a asi ovlivnění leteckých kapacit přepravy..
Jenom by mě zajímalo, jestli to bude v nabídce nějak rozlišené, že to půjde přes počtu a že je to skladem v Evropě.
Si říkám, jestli se počta nezačla bát, že jí Zásilkovna vyfoukne tyto zásilky. Je pravda, že ty žluté obálky nejsou asi žádné rito, na druhou stranu je to aspoň něco. Dopisy už budoucnost nemají a vnitrostání balíky jí bere tuhá konkurence. Kdyby měla přijít o žluté obálky, byla by to další rána.
Mimochodem, ty pojistky do masomlýnků tam mají za pakatel a taky ozubená kolečka.