Výdrž baterii

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Výdrž baterii

#1 Příspěvek od markoni »

Mám na hřbitově na pomníku svítící kříž jsou tam 3 led diody modré barvy jsou tam 2 tužkové baterky odběr je 58 mA což mě velmi překvapilo já jsem myslel že to bude méně ,zajímalo by mě kolik to vydrží hodin nebo dní ? díky
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Na burelový salmiakový články to bude svítit asi 5 hodin, na poctivý alkalinky asi dvojnásobek. Záleží na tom, jestli tam je jen odpor, nebo nábojová pumpa schopná články vycucnout "do mrtě" až na koncový napětí okolo 0,5V, kdy přestane makat i ta. S tím odporem to skončí s těma modrýma ještě dřív ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

Je to moc velký proud a je to špatně. Podobně jsem čučel, jak velký je odběr, když manželka koupila dekorační světýlka s ledkami na dvě nebo tři tužkové baterie. Proud byl nesmyslně velký, výhodný tak pro výrobce baterií.

Pravděpodobně po počátečním velkém odběru dojde k samoregulačnímu jevu. Když se baterie trochu vybijí a napětí se dostane blíž ke kolenu na charakteristice , proud klesne výrazněji než napětí. Takže to nakonec svítí déle, než by se zdálo z počátečního proudu a kapacity baterií. Já tam přidal odpor a snížil jsem proud několikrát.
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

markoni píše:Mám na hřbitově na pomníku svítící kříž jsou tam 3 led diody modré barvy

8O už ani na hřbitově není klid od číňana?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od markoni »

EKKAR píše:Na burelový salmiakový články to bude svítit asi 5 hodin, na poctivý alkalinky asi dvojnásobek. Záleží na tom, jestli tam je jen odpor, nebo nábojová pumpa schopná články vycucnout "do mrtě" až na koncový napětí okolo 0,5V, kdy přestane makat i ta. S tím odporem to skončí s těma modrýma ještě dřív ...

Vydrželo to týden :|
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

No a v zimě to přineseš, že to nesvítí a v teple to zase začne fungovat...
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Najlepsie by bolo, keby to niekto ukradol.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“